Kozlovskis lūdzis Valsts policijas priekšniekam izvērtēt notikumu ar žurnālista aizturēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) lūdzis Valsts policijas (VP) priekšniekam Intam Ķuzim veikt notikuma izvērtējumu ar žurnālista aizturēšanu pie Krievijas vēstniecības, aģentūru LETA informēja ministra padomniece Daiga Holma.

Kozlovskis VP priekšniekam arī lūdzis par šo jautājumu sniegt skaidrojumu sabiedrībai.

Kā vēstīts, šodien pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiekošā protesta laikā policijas darbinieki aizturēja televīzijas operatoru.

Policijas darbinieki TV operatoru pie Krievijas vēstniecības aizturējuši, lai viņš nefilmētu kārtībsargu neizpildītos darba pienākumus, tā savas aizturēšanas iemeslus skaidroja TV3 operators Sergejs Medvedevs. Patlaban viņš ir atbrīvots.

Medvedevs skaidroja, ka policists esot nobijies, ka operators filmē viņa neizpildīto darba pienākumu, proti, faktu, ka nav savāktas izmētātās lapiņas ar uzrakstiem par Putinu. Kārtībsargi pēcāk esot visiem spēkiem centušies viņu dabūt prom no notikuma vietas, lai tur notiekošais netiktu piefiksēts. Pēc operatora komentāriem par preses brīvību viņam paziņots, ka jādodas uz iecirkni.

Ir sastādīts administratīvais protokols, taču Medvedevam neviens neesot paskaidrojis, pēc kādiem likuma pantiem tas darīts, un viņam neesot iedoti nekādi dokumenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu