Policija sāk pārbaudi par operatora aizturēšanu piketā; apšauba darbinieku profesionalitāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vakardienas notikumi pie Krievijas vēstniecības liek apšaubīt konkrēto darbinieku profesionalitāti, ir sākta dienesta pārbaude, informēja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Pēc iepazīšanās ar videomateriāliem un vakar radušos situāciju pie Krievijas vēstniecības Ķuzim radušās šaubas par TV3 operatora aizturēšanas nepieciešamību un darbinieku profesionalitāti. Tāpēc Ķuzis Iekšējās drošības birojam uzdevis izvērtēt šo darbinieku faktisko rīcību. Tāpat atsevišķi tiks izvērtēta pati aizturēšana, tās nepieciešamība un administratīvās lietas sākšanas pamatotība.

«Policistu rīcība nebija atbilstoša šai situācijai.

Ir sākta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, un es vēlos, lai turpmāk šādas situācijas nebūtu iespējamas,» šodien preses konferencē pauda Ķuzis. «Incidentā bija iesaistīti darbinieki, kas ikdienā nestrādā masu pasākumos. Tur strādāja darbinieki, kas ikdienā veic objektu apsardzes pienākumus, vērtēsim arī šo darbinieku apmācību,» piebilda policijas priekšnieks.

Preses konferencē Ķuzis atzina, ka notikušais rada vairāk jautājumu nekā atbilžu. Viņam šajā gadījumā ir neizprotama policijas darbinieku rīcība, ko viņš secinājis pēc iepazīšanās ar nofilmētajiem videomateriāliem.

Kā ziņots, pirmdien pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiekošā protesta laikā policijas darbinieki aizturēja TV3 operatoru Sergeju Medvedevu. Skaidrojot savas aizturēšanas iemeslus, operators sacīja, ka policists esot nobijies, ka operators filmē viņa neizpildīto darba pienākumu, proti, faktu, ka nav savāktas izmētātās lapiņas ar uzrakstiem par Putinu.

Kārtībsargi pēcāk esot visiem spēkiem centušies viņu dabūt prom no notikuma vietas, lai tur notiekošais netiktu piefiksēts. Pēc operatora komentāriem par preses brīvību viņam paziņots, ka jādodas uz iecirkni. Pēc tam operators tika atbrīvots, ir noformēts administratīvais protokols, taču Medvedevam neviens neesot paskaidrojis, pēc kādiem likuma pantiem tas darīts, un viņam neesot iedoti nekādi dokumenti.

Operatora aizturēšanu kā nepieņemamu jau nosodījusi Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Atbildīgais ministrs ir uzdevis izvērtēt notikušo un skaidrot to sabiedrībai.

Tikmēr VP skaidroja, ka 1985.gadā dzimušais operators policijas iecirknī nogādāts «par iespējamu piegružošanu». VP priekšnieks Ints Ķuzis skaidroja, ka saistībā ar televīzijas operatora aizturēšanu administratīvās lietvedības kontekstā tiks vērtēts, vai kādu pārkāpumu ir veicis žurnālists vai policisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu