Aptauja: 60% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta Bērziņa kandidēšanu uz otru prezidentūras termiņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielākā daļa - 60% - Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nebūtu jākandidē uz otru prezidentūras termiņu, liecina telekompānijas LNT un pētījumu aģentūras «TNS Latvija» veiktās interneta aptaujas rezultāti.

Taujāti, vai pašreizējam Valsts prezidentam Bērziņam būtu jākandidē uz otru prezidentūras termiņu, 23% aptaujāto pauduši viedokli «drīzāk nē», savukārt 37% norādījuši «noteikti nē».

Tikmēr 27% aptaujāto uzskata, ka Bērziņam būtu jākandidē uz otru prezidentūras termiņu. Bērziņa atkārtotu kandidēšanu uz augsto amatu noteikti atbalstījuši 6% aptaujāto, bet drīzāk atbalstījis 21% respondentu.

13% aptaujāto iedzīvotāju nav bijis skaidra viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta no 20. līdz 22.janvārim. Tajā piedalījušies 800 Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks aptuveni pēc pusgada. Iepriekš Bērziņš izteicies, ka lēmumu par kandidēšanu uz šo amatu varētu pieņemt ne ātrāk par aprīli, un tikmēr arī politiskās partijas izvairīgi runā par saviem favorītiem prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu