Valdība kārtējo reizi piekrīt atvērt jaunu studiju virzienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iebildumiem, valdība kārtējo reizi apstiprinājusi jaunas studiju programmas atvēršanu. Šoreiz valdība ļāva atvērt studiju virzienu «Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija» SIA «Hotel School» Viesnīcu biznesa koledžā.

Koledža Izglītības iestāžu reģistrā ir reģistrēta 2013.gada 15.janvārī.

Studiju virzienam «Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija» atbilstošas studiju programmas pašlaik tiek īstenotas desmit augstākajās izglītības iestādēs. 2014./2015.akadēmiskajā gadā studiju virzienā studē 1648 studējošie. IZM norādīja, ka jau pašlaik tiek nodrošināts pietiekams augstākās izglītības piedāvājums minētajā studiju virzienā.

Koledžas studiju virzienā plānots īstenot studiju programmu «Viesnīcu vadība» latviešu, angļu un krievu valodā, sagatavojot ceturtā līmeņa profesionālās kvalifikācijas speciālistus - Viesnīcu pakalpojumu organizatorus.

Lai arī IZM aicināja neatbalstīt šīs programmas atvēršanu, tomēr pēc diskusijām Ministru kabinets lēma atļaut atvērt šo programmu.

Par programmas atvēršanu valdības sēdē iestājās arī tūrisma un viesnīcu nozares pārstāvji. Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste atzina, ka šīs koledžas programma gatavo labākos nozares speciālistus, un aicināja atbalstīt šīs programmas atvēršanu.

Valdība 13.janvārī atļāva atvērt jaunus studiju virzienus Ekonomikas un kultūras augstskolā (EKA). Arī toreiz IZM bija sagatavojusi rīkojuma projektu par atteikumu atvērt jaunu studiju virzienu, tomēr valdība, uzklausot EKA pārstāvi, lēma atbalstīt jauna studiju virziena atvēršanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu