Prezidents uz 9.maija svinībām Maskavā nedosies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš neuzskata par iespējamu doties uz «uzvaras dienas» svinībām Maskavā.

Šādu lēmumu viņš esot pieņēmis, ievērojot Eiropas Savienības Ārlietu padomes 19.janvāra sēdē notikušo diskusiju, kā arī to, ka Krievijas rīcības dēļ situācija Ukrainas austrumos pasliktinās - iet bojā un cieš nevainīgi civiliedzīvotāji.

Otrajā pasaules karā kritušos Bērziņš jau tradicionāli pieminēšot tepat, Latvijā, kopā ar abās frontes pusēs karojušajiem veterāniem.

Kā ziņots, līdz šodienai Bērziņš oficiāli neatklāja, vai dosies uz «uzvaras dienas» svinībām Maskavā, vien norādīja, ka, iespējams, uz Maskavu varētu braukt pirms vai pēc tam. Tomēr prezidents jau iepriekš sacīja, ka lēmumu esot pieņēmis un tas viņam esot «bijis visu mūžu iekšā».

Jautāts par laiku, kad lēmums tiks oficiāli publiskots, prezidents sacīja - «kad dzīve rādīs, ka tas ir nepieciešams, jo es neesmu viens šajā spēlē».

LETA jau ziņoja, ka Krievija sākusi gatavoties vērienīgām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju vizītē uzaicinājusi arī Latvijas Valsts prezidentu Bērziņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu