Iekšlietu ministrs atvainojas TV operatoram par aizturēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Telekanāla TV3 operatora aizturēšana nekādā veidā nav vērtējama kā vēršanās pret masu mediju pārstāvjiem, šovakar izteicies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, pie reizes atvainojoties operatoram. Iekšlietu ministra atvainošanās ir valdības politiķa cienīga rīcība, tomēr policistu rīcība, aizturot kārtību neapdraudošas personas protestā pie Krievijas vēstniecības, ir noteikti jāturpina izmeklēt.

Vakardienas notikumus pie Krievijas vēstniecības viņš pārrunājis ar Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi un lūdzis izvērtēt notikušo. Ministrs uzskata, ka policijai jādara viss iespējamais, lai šādas situācijas neatkārtotos, nodrošinot vairāk apmācību iespējas ne tikai tiem policistiem, kas nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību masu pasākumos, bet arī veic citus pienākumus sabiedriskās vietās.

«Kā zināms, incidentā bija iesaistīti policisti, kas ikdienā nestrādā masu pasākumos, bet veic objektu apsardzes pienākumus.

Šie darbinieki acīmredzami nebija apmācīti, kā tikt galā ar saviem darba pienākumiem.

Atvainojos operatoram par notikušo incidentu un vēlos vēlreiz apliecināt, ka šis nepatīkamais gadījums nekādā veidā nav saistīts ar vēršanos pret mediju pārstāvjiem,» uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka vakardienas notikumi pie Krievijas vēstniecības liek apšaubīt konkrēto darbinieku profesionalitāti, ir sākta dienesta pārbaude, šodien žurnālistus informēja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis atturējās komentēt, kādu sodu varētu saņemt incidentā iesaistītie policisti.

Soda apmērs būs atkarīgs no pārbaudes secinājumiem.

Likums paredz, ka policistiem var piemērot kādu no šiem disciplinārsodiem - piezīmi, rājienu, algas samazināšanu, pazemināšanu dienesta pakāpē, pazemināšanu amatā vai atvaļināšanu no dienesta.

Pirmdien pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiekošā protesta laikā policijas darbinieki aizturēja TV3 operatoru Sergeju Medvedevu. Skaidrojot savas aizturēšanas iemeslus, operators sacīja, ka policists esot nobijies, ka operators filmē viņa neizpildīto darba pienākumu, proti, faktu, ka nav savāktas izmētātās lapiņas ar uzrakstiem par Putinu.

Kārtībsargi pēcāk esot visiem spēkiem centušies viņu dabūt prom no notikuma vietas, lai tur notiekošais netiktu piefiksēts. Pēc operatora komentāriem par preses brīvību viņam paziņots, ka jādodas uz iecirkni.

Pēc tam operators tika atbrīvots, ir noformēts administratīvais protokols,

taču Medvedevam neviens neesot paskaidrojis, pēc kādiem likuma pantiem tas darīts, un viņam neesot iedoti nekādi dokumenti.

Valsts policija paziņojusi, ka pret operatoru sākusi administratīvās lietas. Operators policijas iecirknī nogādāts «par iespējamu piegružošanu». Policija arī vērtēs viņa iespējamu nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu