Apdrošinātājs: Pērn dubultojies saslimšanas gadījumu skaits ar kādu no kritiskajām slimībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, dubultojies saslimšanas gadījumu skaits ar kādu no kritiskajām slimībām, liecina apdrošināšanas sabiedrības «BTA Insurance Company» SE (BTA) apkopotā nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu statistika.

Pērn par 36% audzis saņemto apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par saslimšanu ar onkoloģiskajām slimībām,

kas kļuvusi par galveno kritisko slimību 2014.gadā, pieteikumu skaita ziņā apsteidzot tādas kritiskās slimības kā infarkts un insults.

Kritiskās slimības ir viens no nelaimes gadījumu apdrošināšanas riskiem, kas paredz atlīdzības izmaksu gadījumā, ja persona saslimst ar kādu no šādām slimībām: miokarda infarkts, insults, vēzis, hroniska nieru mazspēja, paralīze, izkaisītā skleroze, primārais 1.tipa cukura diabēts, AIDS.

Strauju kritisko slimību skaita pieaugumu BTA novēro jau otro gadu pēc kārtas. Jau 2013.gadā, salīdzinot ar 2012.gadu, BTA pieteiktais apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par saslimšanu ar kādu no kritiskajām slimībām bija dubultojies. Šogad atkal ir dubultojies saņemto pieteikumu skaits salīdzinājumā ar 2013.gada statistiku.

BTA skaidro, ka apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par saslimšanu ar kritiskām slimībām aug, jo Latvijā pēdējos gados aug saslimšanas gadījumu skaits gan ar sirds un asinsvadu slimībām, gan arī onkoloģiskajām slimībām un ik gadu arvien vairāk iedzīvotāju un uzņēmēju iegādājas nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises, iekļaujot apdrošināšanas segumā arī aizsardzību pret saslimšanu ar kritiskām slimībām.

Saskaņā ar BTA nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzību statistiku

biežākās kritiskās slimības 2014.gadā bija vēzis, infarkts un insults.

Visvairāk - 59% no visiem atlīdzību pieteikumiem par saslimšanu ar kritiskām slimībām - pērn BTA saņēmusi par saslimšanu ar onkoloģiskām slimībām. Analizējot statistiku, BTA secina, ka tieši saslimšanas gadījumu skaits ar onkoloģiskām slimībām pērn pieaudzis visstraujāk - 2014.gadā BTA saņēma par 36% vairāk atlīdzību pieteikumu par onkoloģiskām saslimšanām nekā 2013.gadā. 61% no visiem pieteikumiem par onkoloģiskajām saslimšanām saņemts no sievietēm, turklāt BTA speciālisti novērojuši tendenci, ka arvien biežāk tieši gados jaunām sievietēm tiek diagnosticētas ginekoloģiska rakstura onkoloģiskās saslimšanas, kas līdz šim vairāk bija izplatītas sievietēm, kuras vecākas par 45 gadiem. BTA eksperti norāda, ka šāda tendence skaidrojama ar to, ka sievietes neveic profilaktiskās veselības pārbaudes. To apliecina arī Veselības ministrijas publiski pieejamā informācija - lai arī iedzīvotāju interese par valsts organizētajām vēža skrīninga programmām palielinās, aktivitāte tomēr joprojām ir nepietiekama. BTA eksperti norāda, ka

vēl viena no onkoloģiskajām saslimšanām, kas arvien biežāk tiek konstatēta gados jauniem cilvēkiem, ir ādas vēzis.

2014.gadā pēc BTA saņemto atlīdzību pieteikumu skaita otra biežākā kritiskā slimība ir saslimšana ar infarktu, proti, 32% no visiem atlīdzību pieteikumiem par saslimšanu ar kritiskām slimībām bija par saslimšanu ar infarktu. BTA eksperti secinājuši, ka ik gadu turpina pieaugt reģistrēto apdrošināšanas gadījumu skaits, kad saslimšana ar infarktu tiek konstatēta gados jauniem vīriešiem vecumā no 30 līdz 35 gadiem.

Trešā biežākā kritiskā slimība 2014.gadā ir saslimšana ar insultu, proti, 9% no visiem atlīdzību pieteikumiem par saslimšanu ar kritiskām slimībām bija par saslimšanu ar insultu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu