Saeima nepiekrīt sodīt deputātu Vectirānu par pārkāpumiem uz ceļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien nolēma neizdot deputātu Juri Vectirānu (ZZS) administratīvai sodīšanai saistībā ar ceļu satiksmes negadījumu.

Šāds lēmums pieņemts komisijas sēdes slēgtajā daļā. Komisijas lēmumus esot bijis vienprātīgs, žurnālistiem sacīja komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S). Viņš skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts juridisku aspektu dēļ, kā arī ņemot vērā Saeimas Juridiskā biroja viedokli. Proti, policijai sākotnēji nebija zināms, ka Vectirāns ir deputāts, kad tas noskaidrojies, lieta tika izbeigta un sākta no jauna, skaidroja Orlovs. Taču gadījumā, ja lietā nav jaunas informācijas, to nevarot sākt no jauna.

Policijas vēstulē Saeimai skaidrots, ka ceļu satiksmes negadījums noticis pērn 8.maijā Jaunjelgavā, kur Vectirāna vadītā automašīna nogriezās krustojumā, iebraucot pretējā braukšanas virziena pusē, kā rezultātā notika sadursme.

Pērn septembrī tika pieņemts lēmums piemērot Vectirānam administratīvo sodu 30 eiro apmērā, savukārt oktobrī deputāts apstrīdēja šo sodu. Vēlāk, 22.oktobrī, tika pieņemts lēmums šo lietu izbeigt, jo konstatēts, ka Vectirāns ir deputāts un sodīšanai nepieciešama Saeimas piekrišana. Savukārt 14.novembrī sastādīts jauns administratīvā pārkāpuma protokols.

Orlovs sacīja, ka policijas pārstāvji komisijas sēdē neatzina, ka būtu kļūdījušies, tomēr arī nepārliecināja deputātus ar saviem argumentiem.

Orlovs arī piebilda, ka šis gadījums kārtējo reizi apliecina, ka būtu jāatsakās no deputātu imunitātes administratīvo pārkāpumu gadījumos.

Par šo jautājumu vēl būs jālemj Saeimas plenārsēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu