Krievijas propagandas atspēkošanai Latvijas Institūts aicinās izvērst komunikāciju krievu valodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas propagandas atspēkošanai Latvijas Institūts (LI) mēģinās pārliecināt valsts varas pārstāvjus Latvijā par nepieciešamību komunikāciju izvērst arī krievu valodā, Beļģijas galvaspilsētā Briselē tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta komisāru Tiboru Navračiču, norādījusi LI direktore Karina Pētersone.

Kā informēja LI sabiedrisko attiecību speciālists Krišjānis Ozols, tikšanās laikā Pētersone informēja par LI digitālās komunikācijas platformu efektivitāti, īpaši izceļot Latvijas oficiālās «Facebook» sadaļas «If you Like Latvia, Latvia Likes you» panākumus mērķauditorijas informēšanā par Latviju.

Tikšanās notika, kopā ar vadību apmeklējot Eiropas Komisiju (EK), lai pārrunātu partnerību Eiropas ārējo kultūras attiecību stratēģijas izstrādē.

Tikšanās laikā ar komisāru Navračiču ticis saņemts apstiprinājums, ka Eiropas Kultūras institūtu savienībai (EUNIC) ir liela nozīme Eiropas vērtību pārstāvībā trešajās valstīs, kā arī tam ir liels potenciāls kā «maigās varas» nesējam, dialogā ar vietējiem partneriem palielinot uzticību Eiropas vērtībām. Ozols norādīja, ka šis potenciāls jau tiek izmantots un būs jāizmanto arī turpmāk, lai veicinātu stabilitāti ES dienvidu kaimiņvalstīs, vairotu demokratizācijas procesus Austrumu partnerības valstīs un atbalstītu oficiālās diplomātijas centienus konfliktu zonās.

Diskutējot par instrumentiem Krievijas propagandas atspēkošanai, tika norādīts, ka LI izveidotās komunikācijas platformas kalpo kā paraugs objektīvai, pozitīvai un neuzkrītošai sarunai par vērtībām. Šī iemesla dēļ LI mēģinās pārliecināt lēmējus Latvijā par nepieciešamību šādu komunikāciju izvērst arī krievu valodā.

LI darbības mērķis ir Latvijas pozitīvas starptautiskas atpazīstamības veicināšana, veidojot konkurētspējīgu valsts identitāti. LI izplata informāciju un sagatavo informatīvus materiālus par Latviju, kā arī organizē Latvijas tēla popularizēšanas pasākumus Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu