PMLP sāk izsniegt jauna parauga Latvijas pilsoņu pases

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PMLP

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļās no šodienas sākts izsniegt jauna parauga Latvijas pilsoņu pases.

Kopš neatkarības atgūšanas ceturtais Latvijas pilsoņa pases modelis ir ieguvis ne tikai modernu aizsardzību pret viltojumiem, bet arī jaunu vizuālo izskatu.

Jaunās pases dizaina koncepcijas uzdevums bija atrast vislabāko raksturojumu vārdiem «identitāte» un «ceļošana», kas atbilst šī dokumenta funkcijām. Šādā veidā par galveno tēmu jaunās pases

dizaina izstrādei tika izvēlēti Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki,

kas ir būtiska nacionālās identitātes sastāvdaļa un reizi piecos gados liek tautiešiem no tuvām un tālām zemēm doties ceļā, lai vienotos kopīgā dziesmā un dejā.

Publicitātes foto
Publicitātes foto Foto: PMLP

Jaunās pases pirmajā atvērumā attēlots motīvs no Līgo karoga, kas cauri gadsimtiem un svešām varām sekojis līdzi jau no pirmajiem Dziesmu svētkiem 1873.gadā, kā

arī fragments no Latvijas himnas pirmiespieduma un Latvijas Republikas ģerbonis.

Pases iekšlapās redzams motīvs no Dziesmu un Deju svētku gājiena, kas simbolizē dzīvesprieku un virzību uz kopīgu mērķi, bet pases pēdējā atvērumā - motīvs no svētku noslēguma koncerta, kas simbolizē tautas vienotību un gara spēku. Kā vienojošais grafiskais elements, kas caurvijas visām pases lapām, izmantota Lielvārdes josta, bet vairāku pases aizsarglīdzekļu dizainā attēloti arī tautas deju pāris, tautas mūzikas instruments kokle, Latvijas himnas vārdi un nošu raksts.

Publicitātes foto
Publicitātes foto Foto: PMLP

Tuvāko mēnešu laikā plānots uzsākt izsniegt arī jauna parauga dienesta un diplomātiskās pases, Latvijas nepilsoņu pases, kā arī ceļošanas dokumentus bezvalstniekiem, bēgļiem un personām, kurām piešķirts alternatīvais statuss.

PMLP atgādina, ka personām nav jāsteidzas mainīt savas iepriekšējās pases,

jo tās ir derīgas līdz to derīguma termiņa beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu