Visvairāk darbinieku trūkst Centrālcietumā; kopā cietumos 200 vakanču

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visvairāk darbinieku trūkst Rīgas Centrālcietumā; kopumā valsts ieslodzījuma vietās šobrīd ir 200 vakances, trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē sacīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniece Ilona Spure.

«Diemžēl Rīgā ir visvairāk vakanču. Un, protams, tas ir mūsu izsenis slavenais negatīvā ziņā Rīgas Centrālcietums,» viņa teica. Šobrīd Centrālcietumā trūkst darbinieku divām maiņām.

Šogad plānots, ka cietumos strādās 2820 cilvēku, tostarp 2310 darbinieki un amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm, 150 ārstniecības personas, kā arī 12 pedagogi, informēja Spure.

Viņa arī vērsa deputātu uzmanību, ka par diviem tūkstošiem ir samazinājies ieslodzīto skaits. «Viens no galvenajiem iemesliem ir izmaiņas Krimināllikumā, kas devis mehānisku samazinājumu cietumu populācijai Latvijā. Sodu termiņi ir samazināti uz pusi, un tas ir ietekmējis kopējo skaitu,» paskaidroja IeVP vadītāja.

Tāpat ieslodzīto skaita izmaiņas ir saistītas ar kopējo iedzīvotāju skaita samazināšanos,

pauda Spure. Viņa arī norādīja, ka noziedznieki migrē uz citām valstīm.

Līdz ar cietumnieku skaita samazināšanos pārvaldei izdevies ietaupīt līdzekļus no ēdināšanas un preses izdevumiem paredzētās naudas, par ko izremontēta Centrālcietuma uzņemšanas nodaļa. «Jāsaka «paldies dievam», ka tā, jo tas mums ir ļāvis pārskatīt visu saimniecību, gan arī sakārtot dažādu ieslodzīto kategoriju izvietošanu atbilstoši likumam attiecīgajās infrastruktūrās,» informēja IeVP vadītāja.

Dati par janvāri liecina, ka

šobrīd 4624 cilvēki, tostarp 340 sievietes, atrodas ieslodzījuma vietās Latvijā.

Viena trešā daļa no tiem ir apcietinātie, bet divas trešdaļas - notiesātie, no kuriem 63 uz mūžu.

IeVP šā gada budžets mērāms 42,4 miljonos eiro, no kuriem lielākā daļa jeb 75% tiks izlietoti darbinieku atalgojumam.

Kopumā Latvijā šobrīd ir 11 ieslodzījuma vietas iepriekšējo 12 vietā, jo pagājušā gada novembrī slēdza Šķirotavas cietumu Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu