Vakar Talsos no tvertnes noplūdusi propāna gāze

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Talsos no kādas tvertnes dabā izplūdusi sašķidrināta propāna gāze, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Ugunsdzēsēji, kā arī policisti uz notikuma vietu izsaukti, lai norobežotu tuvāko apkārtni un parūpētos par drošību, jo propāna gāze var viegli uzliesmot. Tikmēr apsaimniekotājs saremontējis bojāto tvertni.

Rezultātā viss beidzies labi - aizdegšanās nav notikusi un neviens cilvēks incidentā nav cietis.

Kā informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede, gāzes noplūde notikusi trešdien ap plkst.15 daudzdzīvokļu mājas pagalmā Dundagas ielā 12. Bija konstatēta aptuveni piecus metrus augsta strūkla no centrālās gāzes apgādes tvertnes. Nekavējoties izsaukts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), ieradušās pašvaldības atbildīgās personas, kā arī Valsts policijas darbinieki, kuri norobežoja notikuma vietu un informēja iedzīvotājus par iespējamo nepieciešamību evakuēties. «Par laimi, negadījums tika novērsts, cietušo nav, un apkārtējai videi briesmas vairs nedraud,» informēja Priede.

Kā pastāstīja VUGD Talsu daļas komandieris Kaspars Vaivods, ir saņemta informācija, ka aptuveni stundu pirms notikuma, ap plkst.14, gāzes tvertne tikusi uzpildīta. Iespējams, kļūme radusies, tvertni piepildot un to kārtīgi nenoslēdzot. Pašlaik tiek noskaidroti apstākļi, kāpēc gāzes noplūde ir radusies.

Notikuma vietā no Ventspils bija ieradies gāzes avārijas dienests, kura darbinieki tvertni noslēguši.

«Par negadījuma iemesliem informēsim pēc faktu noskaidrošanas, kā arī skaidrosim, kā rīkoties šādos avārijas gadījumos. Interesēsimies arī par to, kāpēc bijušajā Talsu rajona un citos novadu centros vairs nav AS «Latvijas Gāze» avārijas dienesta un drošības speciālistu, kas varētu operatīvi sniegt nepieciešamo palīdzību un kontrolētu situāciju,» informēja Priede.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu