Aicina «ēnot» ātro palīdzību mediķus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ēnu dienā skolēniem būs iespēja iepazīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu darbu, informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Viņa norādīja, ka kolēniem būs iespēja «ēnot» mediķus 29 neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu punktos visā Latvijā - Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Limbažos, Gulbenē, Madonā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā, Krāslavā, Preiļos, Jelgavā, Jēkabpilī, Dobelē, Aucē, Aizkrauklē, Neretā, Viesītē, Pļaviņās, Aknīstē, Dunavā, Saldū, Kuldīgā, Ventspilī un Liepājā.

«Ēnu dienā būs iespēja klātienē uzzināt, kā norit NMP dienesta brigāžu ikdienas dežūra, kā brigādes saņem izsaukumus un spēj operatīvi uz tiem reaģēt, lai palīdzētu pacientiem vai smagi cietušajiem. Ikvienam būs iespēja arī iekāpt neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvajā transportlīdzeklī un aplūkot tā specifisko aprīkojumu, ar kādu mediķi glābj cilvēku dzīvības, kā arī izjautāt mediķus par viņu darbu. Tāpat skolēni varēs pārbaudīt savas prasmes vai iemācīties uz speciāla manekena veikt atdzīvināšanas pasākumus cilvēka dzīvībai kritiskās situācijās,» tā Bukša.

Ēnu dienas pasākumi notiks 11.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu