Korens, Gončarovs un Šaripovs kļūdainā latviešu valodā prasa DP atvainošanos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Atklātā vēstulē Valsts prezidentam un Ministru prezidentei, kuru parakstījuši tā dēvēto antifašistisko organizāciju līderi Josifs Korens, Eduards Gončarovs un Aleksejs Šaripovs prasīta Drošības policijas (DP) atvainošanās, informēja Korens.

Vēstule uzrakstīta kļūdainā latviešu valodā.

Kustības «Latvija bez nacisma», Latvijas antifašistiskās asamblejas un Latvijas antinacistiskās komitejas līderi uzskata, ka DP par šo organizāciju darbību izplatot nepatiesu informāciju.

«Latvijas prese daudzkārtēji tiražē Drošības Policijas oficiālo pārstāvju izteicienus par mūsu kustības, tā saucamo, naidīgumu un piedomā mums darbības, par kurām mēs pat nedomājam,» teikts uzrakstītajā vēstulē.

Vēstulē pausta tā dēvēto antifašistu nostāja attiecībā uz leģionāriem veltītajiem pasākumiem 16.martā, gan politiskās organizācijas «Visu Latvijai!» darbību, gan izrādi par Herbertu Cukuru, gan citiem jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu