Rinkēvičs uzņemts ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Slavas zālē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzņemts ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Slavas zālē, informēja Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs 2000.gadā ieguva maģistra grādu Nacionālās aizsardzības universitātē. Pēc svinīgās ceremonijas ministrs uzrunāja studentus un pasniedzējus par drošības izaicinājumiem pasaulē - saspīlēto drošības situāciju Eiropā, globālajiem izaicinājumiem, kā arī par demokrātisko vērtību aizsardzību pasaulē.

Rinkēvičs savā uzrunā universitātes vadībai, studentiem un pasniedzējiem atzina, ka pirms 15 gadiem, kad studēja universitātē, drošības situācija pasaulē bija kardināli pretēja šodienai. Ministrs uzsvēra ASV Nacionālās aizsardzības universitātes lielo devumu personīgās izglītības ceļā, kas ir devusi būtisku pamatu izpratnei par drošības un starptautisko politiku.

Noslēgumā ministrs sacīja, ka drošības stiprināšana nozīmē nepārtrauktas pūles tās nodrošināšanai.

«Latvija pateicas ASV par to noturīgo atbalstu transatlantiskās drošības stiprināšanā un augstu vērtē ASV militāro klātbūtni Baltijas valstīs. Tas ir pārliecinošs signāls mūsu valstu solidaritātei,» norādījis ministrs.

LETA jau ziņoja, ka Rinkēvičs vizītes laikā ASV tikās ar ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju, ASV viceprezidentu Džo Baidenu, ASV augsto tirdzniecības pārstāvi Maiklu Fromanu, kā arī vairākiem kongresa pārstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu