Gripas epidēmijas dēļ ģimenes ārsti vēl spēj aprūpēt visus pacientus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Arī vairāk nekā nedēļu pēc gripas epidēmijas sākšanās valstī ģimenes ārsti vēl nav pārslogoti un spēj aprūpēt visus savus pacientus, kā arī ar iesniegumiem pēc palīdzības Nacionālajā veselības dienestā (NVD) neviens nav vērsies, pastāstīja NVD pārstāve Laura Lapiņa.

Viņa norādīja, ka arī reģionos, kur gripas izplatība ir intensīvāka, vēl neviens ģimenes ārsts ar iesniegumu, ka nespēj aprūpēt savus pacientus, nav vērsies.

Lapiņa gan piebilda, ka reģionos, kur gripas izplatība ir plašāka, kā arī ģimenes ārstiem ar vairāk pacientu bērnu, ir lielāka noslodze, tomēr pagaidām ģimenes ārsti tiek galā.

Arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidents Pauls Princis aģentūrai LETA sacīja, ka joprojām nav saņēmis informāciju, ka ģimenes ārsti būtu tik noslogoti saistībā ar gripu, ka nevarētu apkalpot visus savus pacientus.

Jau ziņots, ka NVD līdz 23.janvārim nav saņēmis sūdzības, ka ģimenes ārsti nevarētu paspēt uz visām mājas vizītēm saistībā ar gripas izplatību, pastāstīja Lapiņa.

RAKUS noteikusi pacientu apmeklējumu ierobežojumu visos savos stacionāros

Ņemot vērā pieaugošo saslimšanas ar gripas vīrusu gadījumu skaitu un valstī izsludināto gripas epidēmijas sākumu, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) visos savos stacionāros ir noteikusi pacientu apmeklējumu ierobežojumus, aģentūrai BNS pavēstīja RAKUS preses sekretāre Inguna Potetinova.

Apmeklējumu ierobežojumi noteikti stacionāra «Gaiļezers », Latvijas Onkoloģijas centrā, stacionārā «Biķernieki », stacionārā «Linezers», Latvijas Infektoloģijas centrā un Tuberkulozes un plaušu slimību centrā.

RAKUS aicina atlikt vizītes pie stacionētiem pacientiem, kā arī pārcelt savu pierakstu pie speciālistiem un uz izmeklējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu