Jaunu «ātrās palīdzības» auto iegādes iepirkums apturēts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunu automašīnu iegādes iepirkums Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vajadzībām apturēts, sestdien intervijā LNT raidījumam «Ziņas» sacīja NMPD vadītājs Armands Ploriņš.

Iepirkums apturēts, jo atklājies, ka tas izsludināts nepareizi. Proti, valsts iestādes jau vairākus gadus nedrīkst pirkt automašīnas finanšu līzingā, atļauts vien operatīvais līzings jeb faktiski auto noma. Iepriekš neviena no atbildīgajām amatpersonām - ne bijušais Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš, ne Ploriņš - uz to neesot norādījuši.

Līdz piektdienai Iepirkumu uzraudzības biroja datu bāzē iepirkums joprojām bijis redzams.

Savukārt veselības ministrs Guntis Belēvičs raidījumam norādīja, ka jaunu automašīnu iegāde NMPD vajadzībām nākotnē notiks, bet tas notiks tikai pēc tam, kad tiks izvērtēts pašreiz NMPD rīcībā esošā transporta tehniskais stāvoklis.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija ir paudusi interesi iegādāties veselības aprūpes sistēmai nepieciešamos auto valsts īpašumā, nevis izmantot privāto partneru pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu