Spēcīgā snigšana naktī radījusi nelielus bojājumus elektrolīnijās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Spēcīgā snigšana, kas naktī uz svētdienu skāra Latgali un Vidzemi, izraisījusi nelielus traucējumus elektroapgādē, kas svētdienas rītā lielākoties novērsti, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Valstī reģistrēto avārijas atslēgumu skaits elektrolīnijās pēc astoņiem rītā bija sarucis līdz 53, bez elektrības atstājot vēl dažus simtus mājsaimniecību. Nakts otrajā pusē elektroapgādes traucējumi skāra aptuveni divus tūkstošus «Sadales tīkla» klientu, galvenokārt Latgales ziemeļu daļā un Vidzemē.

Naktī spēcīgi nokrišņi - iesākumā lietus, pēc tam sniegs - bija teju visā Vidzemē un Latgalē. Nokrišņu daudzums Alūksnē sasniedza 15 milimetru, kas ir vairāk nekā trešdaļa no mēneša normas.

Sniega segas biezums Daugavpilī pieauga no diviem centimetriem sestdienas vakarā līdz septiņiem centimetriem svētdienas rītā, vietām Vidzemē sniega sega kļuva par vairāk nekā pieciem centimetriem biezāka. Svētdienas rītā Cēsu apkaimē bija 15 centimetru, Alūksnes un Vidzemes augstienē - aptuveni 20 centimetru dziļš sniegs.

Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkaimē sniega ir pavisam maz, daudzviet zeme ir kaila.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu