Februāris - vienīgais mēnesis bez atzīmējamām dienām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Februāris ir ne tikai gada īsākais mēnesis, bet arī vienīgais mēnesis bez svētku, atceres un atzīmējamām dienām Latvijā.

Atbilstoši likumam «Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām» Latvijā ir 14 svētku dienu gadā, neskaitot Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma dienu, kas ir reizi piecos gados. Katru gadu ir arī 25 atceres un atzīmējamās dienas.

Vislielākais īpašo dienu skaits - kopumā astoņas - šogad būs maijā, kad varēs atzīmēt četras svētku dienas, kā arī četras atceres un atzīmējamās dienas. Jūnijā būs septiņas svētku, atceres un atzīmējamās dienas, bet pārējos mēnešos - no divām līdz piecām.

Latvijā ir šādas svētku dienas: Jaungada diena (1.janvāris); Lielā Piektdiena (šogad 3.aprīlis), Pirmās un Otrās Lieldienas (šogad 5. un 6.aprīlis); Darba svētki un Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas diena (1.maijs); Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena (4.maijs); Mātes diena (maija otrā svētdiena); Vasarsvētki (šogad 24.maijs); Līgo diena un Jāņu diena (23. un 24.jūnijs); Latvijas Republikas Proklamēšanas diena (18.novembris); Ziemassvētki (24., 25. un 26.decembris); Vecgada diena (31.decembris).

Ar likumu noteiktās atceres un atzīmējamās dienas ir 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres diena 20.janvārī, Latvijas Republikas starptautiskās (de jure) atzīšanas diena 26.janvārī, Starptautiskā sieviešu diena 8.martā, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena 25.martā, Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena 8.maijā, Eiropas diena 9.maijā, Starptautiskā ģimenes diena 15.maijā, Ugunsdzēsēju un glābēju diena 17.maijā, Starptautiskā bērnu aizsardzības diena 1.jūnijā, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena 14.jūnijā, Latvijas Republikas okupācijas diena 17.jūnijā, Medicīnas darbinieku diena jūnija trešajā svētdienā, Varoņu piemiņas diena (Cēsu kaujas atceres diena) 22.jūnijā, Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena 4.jūlijā, Jūras svētku diena jūlija otrajā sestdienā, Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas diena 11.augustā, Konstitucionālā likuma «Par Latvijas Republikas valstisko statusu» pieņemšanas diena 21.augustā, staļinisma un nacisma upuru atceres diena 23.augustā, Zinību diena 1.septembrī, Tēva diena septembra otrajā svētdienā, Baltu vienības diena 22.septembrī, Starptautiskā senioru diena 1.oktobrī, Skolotāju diena oktobra pirmajā svētdienā, Lāčplēša diena 11.novembrī un pret latviešu tautu vērstā totalitārā komunistiskā režīma genocīda upuru piemiņas diena decembra pirmajā svētdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu