Svētdien plānots protests pret cenu celšanu sabiedriskajā transportā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sociālajā tīklā «Facebook» reģistrēta lapa, kurā iedzīvotāji tiek aicināti 1.februārī neizmantot Rīgas sabiedrisko transportu, tādējādi protestējot pret sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu, novēroja aģentūra BNS.

Šajā lapā tiek ievietota aktuālākā informācija, kā arī dažādu cilvēku viedokļi par biļešu cenu paaugstināšanos.

Lapas sekotāju skaits strauji aug, pagaidām sasniedzot vairāk nekā 2,5 tūkstošus.

Vietnes administratori norādījuši, ka atbalstītāji var pievienoties arī tīklā «Facebook» izveidotajai grupai krievu valodā «1 февраля - ZAKU DIENA - У ВСЕХ!» («1.februāris - Zaķu diena - visiem!»). Izveidotās grupas aprakstā aicināts dalīties ar emocijām saistībā ar paaugstinātajām cenām un miermīlīgi rīkoties. Grupas administratores ir divas jaunietes no Rīgas, un tai pagaidām ir 1820 sekotāji.

Aģentūra BNS jau rakstīja, Rīgas dome 16.janvārī nolēma no februāra palielināt biļešu cenas «Rīgas satiksmes» reisos līdz 1,15 eiro iepriekšējo 60 centu vietā. Savukārt, pērkot biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja, tā maksās 2 eiro.

«Rīgas satiksme» nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu