No šodienas sabiedriskajā maksājam divreiz dārgāk

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas mēra Nila Ušakova lēmums gandrīz divreiz palielināt sabiedriskā transporta biļešu cenas, no šodienas ir stājies spēkā - viena brauciena cena ir € 1,15.

Līdz ar to viens brauciens klientam, kas neietilpst nevienā no domes noteiktajām atlaižu kategorijām, iepriekšpārdošanā turpmāk maksās 1,15 eiro, divi braucieni - 2,30 eiro, četri braucieni - 4,60 eiro un pieci - 5,75 eiro. Tikmēr, uzreiz iegādājoties desmit braucienus, cena būs 10,90 eiro, 20 braucieni maksās 20,70 eiro, bet 50 braucieni - 50,60 eiro. Savukārt divus braucienus uzreiz divām personām varēs iegādāties par 4,60 eiro, bet divus braucienus trim personām par 6,90 eiro.

Krietni mazāk biļetes izmaksās studentiem - viens brauciens maksās 0,30 eiro. Tikmēr, iegādājoties desmit braucienus uzreiz, tas studentam izmaksās 2,85 eiro, bet divdesmit braucieni - 5,45 eiro.

Strādājošs pensionārs vienu braucienu varēs iegādāties par 0,60 eiro, bet, pērkot desmit uzreiz, tie maksās 5,70 eiro. Savukārt 20 braucieni maksās 10,80 eiro.

Pirkt biļete pie vadītāja tagad īpaši dārgi

Toties viens brauciens, iegādājoties biļeti pie vadītāja, izmaksās divus eiro. Dzīvnieku pārvadāšanas biļeti pie vadītāja varēs iegādāties par 1,50 eiro.

Vismazākais cenu palielinājums no šodienas būs sabiedriskā transporta mēnešbiļetēm. Mēnešbiļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā būs no astoņiem līdz 50 eiro.

No šodienas mēneša biļete vienam maršrutam visām mēneša dienām maksās 35 eiro, bet tikai visām mēneša darba dienām - 30 eiro.

Savukārt biļete vienam maršrutam piecām dienām maksās deviņus eiro.

Strādājošie pensionāri biļeti visām mēneša dienām vienā maršrutā varēs iegādāties par 25 eiro, bet tikai visām darba dienām - par 20 eiro. Savukārt studentiem un daudzbērnu ģimenēm, kā arī skolotājiem šī biļete vienā maršrutā visām mēneša dienām izmaksās desmit eiro. Skolotājiem - Rīgas pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu, pirmsskolas izglītības iestāžu, profesionālās ievirzes sporta skolu, mūzikas un mākslas skolu pedagogiem, kuri iepriekšminētajās iestādēs strādā pamatdarbā - mēneša biļete vienā maršrutā tikai darba dienām izmaksās astoņus eiro.

Visdārgākā mēnešbiļete - visām mēneša dienām visos sabiedriskā transporta maršrutos - maksās 50 eiro, bet tāda pati biļete tikai darba dienām - 40 eiro.

Tikmēr strādājošie pensionāri mēneša biļeti visām dienām visos maršrutos varēs iegādāties par 40 eiro, bet tādu biļeti tikai darba dienām - par 30.

Studentiem, skolotājiem un daudzbērnu ģimenēm šāda biļete - visām mēneša dienām visos maršrutos - izmaksās 16 eiro. Savukārt skolotāji šādu biļeti tikai darbadienām varēs iegādāties par 12 eiro.

Biļete visos maršrutos piecām dienām maksās 15 eiro, bet tāda pati trim dienām - desmit eiro. Savukārt 24 stundu jeb diennakts biļete visiem maršrutiem maksās piecus eiro.

Tāpat 1,15 eiro viens brauciens no februāra maksās arī Rīgas mikroautobusos, bet, pērkot pie vadītāja - divi eiro. Divi eiro no februāra maksās arī biļete nakts transportā.

Tā kā gan Rīgas sabiedriskajā transportā, gan mikroautobusā viena brauciena cena no februāra būs vienāda, vienu e-talonu varēs izmantot gan «Rīgas satiksmes» sabiedriskajā transportā, gan arī «Rīgas Mikroautobusu satiksmes» minibusos. Mikroautobusos darbosies arī pārējā sabiedriskā transporta atlaides noteiktam braucienu skaitam, piemēram, desmit, 20 un 50 braucieniem.

Arī turpmāk bez maksas tiks pārvadāti pirmsskolas vecuma bērni, neaizņemot papildu sēdvietu, personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Turpināsies arī akcija, kas ļauj Latvijas valsts augstskolu bakalaura grāda pilna laika dienas nodaļas izcilniekiem vismaz šajā pusgadā braukt par brīvu «Rīgas Mikroautobusu satiksmes» minibusos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu