Reorganizācijai vai slēgšanai pieteiktas trīs skolas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apstiprināja trīs pašvaldību iesniegumus no nākamā gada reorganizēt vai slēgt trīs izglītības iestādes, informēja IZM.

IZM apstiprinājusi divu izglītības iestāžu reorganizāciju. No nākamā mācību gada tiks apvienotas Cēsu 2.vidusskola un Cēsu pilsētas pamatskola. Jaunajā mācību gadā tā darbosies kā Cēsu pilsētas vidusskola.

Tāpat IZM apstiprināja Rīgas 24.vidusskolas un 32.vidusskolas apvienošanos vienā mācību iestādē, kļūstot par Rīgas Austrumu vidusskolu.

No 2015./2016.mācību gada tiks slēgta Rīgas 68.vidusskola, to pievienojot Rīgas 34.vidusskolai.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, pašvaldībām iesniegumi par skolu reorganizāciju, slēgšanu vai atvēršanu IZM jāiesniedz sešus mēnešus pirms jaunā mācību gada sākumam. Galīgais reorganizējamo un slēdzamo skolu saraksts varētu būt zināms martā.

LETA jau ziņoja, ka lielākie skolu tīkla optimizēšanas un kārtošanas darbi sākušies līdz ar krīzi 2009.gadā, gada laikā skolu skaitu visā valstī samazinot par teju 100 vienībām. 2009.gada 1.septembrī tika reorganizētas 84 izglītības iestādes.

Garš bija arī slēgto skolu saraksts - IZM toreiz akceptēja 57 izglītības iestāžu, kurās vēl 2008.gadā kopā mācījās vairāk nekā 5500 skolēni, slēgšanu.

Pēc 2009.gada skolu slēgšana turpinās, tomēr to skaits samazinājies līdz divām iestādēm 2013.gadā un četrām - 2014.gadā. Sešu gadu laikā pašvaldības ar IZM vienojās par 98 skolu slēgšanu - visvairāk - Rīgā un Latgalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu