Latvijā ieradies Interpola ģenerālsekretārs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai piedalītos Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē ietvaros šonedēļ organizētajā neformālajā Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē, Rīgā bija ieradies Interpola ģenerālsekretārs Jurgens Stoks, informēja Valsts policijā (VP).

Savas pirmās oficiālās vizītes Latvijā laikā viņš tikās ar valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi un kriminālpolicijas priekšnieku Andreju Grišinu, kā arī apmeklēja VP Starptautiskās sadarbības biroju un Interpola Latvijas nacionālo nodaļu.

Tikšanos laikā tika apspriesti jautājumi, kas skar starptautiskās sadarbības efektivizāciju aktuālāko noziedzības tendenču apkarošanai. Kā vienu no būtiskākajiem instrumentiem noziedzības apkarošanā, Stoks uzsvēris Interpola uzturēto datu bāzu aktīvu izmantošanu un atzinīgi novērtējis Latvijā ieviesto tehnisko risinājumu, kas ļauj lietotājām Iekšlietu integrētajā informācijas sistēmā tiešsaistē pārbaudīt informāciju Interpola datu bāzēs par meklējamajiem objektiem un personām.

Runājot par kibernoziegumiem, tikšanās laikā uzsvērts, ka Interpols izveidojis jaunu Globālo inovāciju kompleksu Singapūrā, kurā strādājošie speciālisti nodrošinās dalībvalstīm atbalstu cīņā ar kibernoziegumiem.

Latvijas prezidentūra ES Padomē ilgs līdz 2015.gada vidum.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu