Izsludinās jaunu ātrās palīdzības automašīnu iepirkumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ņemot vērā, ka ir atcelts iepriekšējais iepirkums, plānots izsludināt jaunu ātrās palīdzības automašīnu iepirkumu, norādīja Veselības ministrijas komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders.

Viņš gan uzsvēra, kas tas tiks darīts tikai tad, kad būs apzināts, kādi finanšu līdzekļi nepieciešami, lai tiktu savesti kārtībā šobrīd dienesta rīcībā esošie auto.

Kā ziņots, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uz nenoteiktu laiku apturējis 30 ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iegādi Rīgas reģionam.

Iepirkums apturēts, jo atklājies, ka tas izsludināts nepareizi. Proti, valsts iestādes jau vairākus gadus nedrīkst pirkt automašīnas finanšu līzingā, atļauts vien operatīvais līzings jeb faktiski auto noma. Iepriekš neviens no atbildīgajiem ierēdņiem uz to neesot norādījis, ziņo telekanāls LNT.

Veselības ministrs uzskata, ka noticis ļoti rupjš pārkāpums, jo pēc konkursa noslēguma ātrās palīdzības dienests līgumu nedrīkstētu slēgt.

Atbildīgās amatpersonas sola, ka Rīga bez ātrās medicīniskās palīdzības auto nepaliks. Jau apzināts patlaban neizmantoto auto tehniskais stāvoklis.

Kā ziņots, iepriekš tika nolemts līdz 20.februārim pagarināta iepirkuma procedūra Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsludinātajā konkursā par ātrās palīdzības mašīnu piegādei Rīgas reģionam finanšu līzingā, liecina informācija Iepirkuma uzraudzības biroja mājaslapā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka konkurss beigsies 2.februārī plkst.11.

Tāpat konkursa nolikumā mainīts punkts par automašīnu piegādes termiņiem - tagad tajā noteikts, ka uzvarētājam pirmo pilnībā aprīkoto mašīnu dienestam saskaņošanai jāpiegādā četru mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas brīža iepriekš paredzēto trīs mēnešu vietā.

Valdība 13.janvārī atbalstījusi veselības ministra ieceri nodrošināt ātrās palīdzības automašīnas NMPD, Rīgas reģiona centram iegādājoties tās līzingā.

Līdz ar to par spēku zaudējušu kļūst iepriekš 2014.gada 9.septembrī izsludinātais konkurss par medicīnisko transportlīdzekļu un to vadītāju nodrošināšanu Rīgas reģionam ārpakalpojumā, kurš tika pārtraukts pagājušā gada 29.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu