Negatīvi novērtētajam Ploriņam skaidrs, kas neapmierina veselības ministru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājam Armandam Ploriņam, kura darbību veselības ministra Gunta Belēviča izveidotā komisija vērtējusi negatīvi, esot skaidrs, kas neapmierina veselības ministru.

Ploriņš intervijā LTV raidījumam «Rīta panorāma» skaidroja, ka neapmierinošais vērtējums skaidrojams ar NMPD automašīnu iepirkumu, kas apturēts.

Ploriņš atgādināja, ka iepirkums tika apturēts, jo valsts iestādes jau vairākus gadus nedrīkst pirkt automašīnas finanšu līzingā, atļauts vien operatīvais līzings jeb faktiski auto noma.

Viņš norādīja, ka

kļūda radusies, jo komisija, kas veidoja iepirkumu, nebija pārzinājusi visus likumus.

Runājot par trīs mēnešiem, kas Ploriņām doti, lai «labotos», NMPD vadītājs norādīja, ka nav «pirmās, otrās klas skolnieks» un valsts pārvaldē strādājot gana ilgi.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija ir paudusi interesi iegādāties veselības aprūpes sistēmai nepieciešamos auto valsts īpašumā, nevis izmantot privāto partneru pakalpojumus.

Valdība janvāra vidū atbalstīja Veselības ministrijas ieceri atteikties no līdzšinējās prakses nomāt «ātrās palīdzības» automašīnas Rīgas reģionam no uzņēmuma «Rīgas sanitārā transporta autobāze» un iegādāties automašīnas līzingā. Pēc šī valdības lēmuma veselības ministrs paziņoja, ka plāno vērtēt Ploriņa atbildību.

Pirms tam ministra uzmanību piesaistīja arī Ploriņa apsveikuma runauzņēmēja Adigjozala Mamedova dzimšanas dienas svinībās. Tieši no Mamedova uzņēmuma NMPD iepriekš nomāja automašīnas Rīgas reģiona vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu