Neatbilstoši izsludinātais automašīnu iepirkums ietekmējis NMPD vadītāja Ploriņa darbības novērtējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Viens no iemesliem, kādēļ Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Armanda Ploriņa darbība amatā saņēmusi neapmierinošu vērtējumu, ir neatbilstoši likumam izsludinātais ātrās palīdzības mašīnu iepirkums Rīgas reģionam, pastāstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Pats NMPD noraida izteikumus par dienesta bezdarbību vai apzinātu rīcību saistībā ar līzinga izmantošanu ātrās palīdzības automašīnu iepirkumā, kas, kā atklājies, nav iespējams, jo to neļauj likums. NMPD Komunikācijas nodaļā skaidroja, ka visi veicamie sagatavošanās darbi un plānotās aktivitātes tikušas saskaņotas arī ar VM.

Arī uzdevumu par Rīgas reģiona vajadzībām nepieciešamo jauno operatīvo transportlīdzekļu iegādi finanšu līzingā dienests 11.decembrī oficiālā vēstulē saņēma no VM. Nepieciešamie aprēķini un dokumentācija tika sagatavota sadarbībā ar ministrijas speciālistiem. Tos vērtēja arī Iepirkumu uzraudzības komisijā un Finanšu ministrijā, tomēr neviena no institūcijām iepriekš netika norādījusi uz finanšu līzinga liegumu valsts pārvaldē.

Tikmēr Šneiders skaidroja, ka

Ploriņš par darbu šajā amatā saņēmis zemāko iespējamo vērtējumu,

kas nozīmē, ka visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi.

Atbildot uz jautājumu, kādas kļūdas vēl konstatētas Ploriņa darbībā, atrodoties dienesta vadītāja amatā, Šneiders norādīja, ka ministrija to šobrīd vēl nekomentēs.

Viņš piebilda, ka Ploriņam šobrīd saskaņā ar likumu ir trīs mēneši laika, lai uzlabotu savu darbību amatā, bet pēc trīs mēnešiem notiks atkārtota vadītāja pārbaude. Trīs mēnešu laikā Rīgas reģions Ploriņam jāsagatavo ārpakalpojuma funkciju pārņemšanai, piebilda Šneiders.

Atbildot uz jautājumu, kā situācija attīstīsies, ja NMPD vadītājs atkal saņems negatīvu vērtējumu, Šneiders stāstīja, ka tad iespējas ir vairākas - «aizrotēt» dienesta vadītāju uz citu amatu vai arī pārtraukt darba saistības ar viņu.

VM pārstāvis atzīmēja, ka NMPD vadītāja pārbaudes rezultāti ir saistīti ar veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) sākto pārbaudi dienestā. «Lielos vilcienos dienesta darbs ir novērtēts,» skaidroja Šneiders.

Kā stāstīja VM pārstāvis, kopumā dienestā pakalpojums tiek nodrošināts, tomēr vēl jārisina vairākas problēmas saistībā ar darbinieku apmierinātību un izmaksu efektivitāti dienestā. Sīkāk notikušo pārbaudi komentēt viņš atteicās.

Kā ziņots, 15.janvārī NMPD arodorganizācijas Belēvičam iesniedza lūgumu izvērtēt NMPD vadītāja atbilstību amatam. Iemesls šādam lēmumam bija iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu.

2.februārī telekanālā LNT veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) sacīja, ka NMPD vadītāja darbība ir novērtēta negatīvi, tomēr viņam saskaņā ar likumdošanu doti trīs mēneši laika «laboties».

Savukārt Ploriņš norādīja, ka negrasās atkāpties. «Tas, ka no manis grib tikt vaļā, ir pilnīgi skaidrs, bet kāpēc - nezinu. Pats nedomāju atkāpties,» sacīja NMPD vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu