NEPLP Izsaka brīdinājumu «Re:TV» par raidījumu veidošanu pirmsvēlēšanu laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien nolēma izteikt brīdinājumu «Re:TV» par divu raidījumu veidošanu pirmsvēlēšanu laikā.

Brīdinājums izteikts SIA «Vidzemes televīzija» par tās pārvaldītā kanāla «Re:TV» 2014.gada 24.septembra un 28.septembra raidījumiem «Mācāmies Ventspilī».

NEPLP atgādina, ka 2014.gada 3.martā pieņemtajās vadlīnijās «Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma piemērošanai, veidojot ziņu, informatīvi dokumentālos un diskusiju raidījumus, it īpaši pirmsvēlēšanu laikā» ir noteikts, ka «pirmsvēlēšanu laikā tikai izņēmuma gadījumos ir pieļaujams intervēt vēlēšanu kandidātus kā neitrālus ekspertus vai vērtētājus par tematiku, kas neskar vēlēšanu aktualitātes. Katram šādam atspoguļojumam jābūt balstītam acīmredzamā sabiedriskā interesē, kā arī jābūt redakcionāli izsvērtam, vērtējot godīgas vēlēšanu konkurences nodrošināšanas vajadzību».

Kā vēstīts, NEPLP šodien sēdē arī apstiprināja Latvijas Radio valdes mērķus un uzdevumus 2015.gadam, kas paredz jaunajai vadībai izstrādāt priekšlikumus radio struktūras izmaiņām, ieviest struktūrvienību izmaksu kontroles sistēmu un citas izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu