Straujumas valdībai nākamnedēļ apritēs 100 dienas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) vadītajai valdībai nākamnedēļ apritēs 100 dienas kopš apstiprināšanas.

100 dienu jubileja būs ceturtdien, 12.februārī, un Straujuma tajā dienā uzturēsies neformālajā Eiropadomes sanāksmē Briselē.

Šī ir otrā valdība, ko vada Straujuma.

Pirmo reizi viņa amatā tika iecelta pagājušā gada 22.janvārī - divus mēnešus pēc tam, kad par demisiju paziņoja iepriekšējais premjerministrs Valdis Dombrovskis (V).

Sākotnēji Straujuma tika minēta kā pagaidu valdības vadītāja - līdz Saeimas vēlēšanām, tomēr, sākoties priekšvēlēšanu kampaņām, viņa tika virzīta kā «Vienotības» premjerministra amata kandidāte. «Vienotībai» iegūstot otru lielāko balsu skaitu vēlēšanās, Straujuma tika virzīta un arī apstiprināta par valdības vadītāju.

Līdz ar Straujumas jauno valdību tās sastāvā parādījās arī jaunas personas - finanšu ministru Andri Vilku (V) nomainīja partijas biedrs Jānis Reirs (V), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Romānu Naudiņu (VL-TB/LNNK) nomainījis Kaspars Gerhards (VL-TB/KNNK), demisionējušās Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) vadīto tieslietu nozari pārņēma Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK). Ekonomikas nozari savā pārraudzībā no Vjačeslava Dombrovska pārņēma Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Izglītības un zinātnes ministriju sāka vadīt bezpartejiskā Mārīte Seile, bet vairākus mēnešus bez ministra atstāto Veselības ministriju savās rokās ņēma no biznesa vides nākušais Guntis Belēvičs (ZZS).

Iepriekšējo Straujumas valdību pavadīja dažādas ministru likstas - veselības problēmu dēļ amatu atstāja veselības ministre Ingrīda Circene (V), nepakļaujoties Straujumas norādēm par nepiedalīšanos 16.marta leģionāru gājienā, amatu vajadzēja atstāt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Eināram Cilinskim (VL-TB/LNNK), savukārt pielaidi valsts noslēpumam nesaņēma Naudiņš un Broka, kura tāpēc atstāja ministres posteni.

Straujumas pašreizējā valdībā pielaide valsts noslēpumam vēl nav piešķirta vienīgi Belēvičam.

Šī gada pirmie seši mēneši Straujumas valdībai ir liels pārbaudījums, jo Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienībā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu