Āboltiņa aicina valdību piešķirt papildu līdzekļus latviešu valodas kursiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja, «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa aicina valdību piešķirt papildu līdzekļus latviešu valodas kursiem iedzīvotājiem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā valoda.

Šonedēļ Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē sacīja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) Sekretariāta direktore Aija Bauere pastāstīja, ka iedzīvotājiem ir ļoti liels pieprasījums pēc SIF organizētajiem latviešu valodas kursiem.

Āboltiņa uzsver, ka valodas kursi ir ļoti svarīgs integrācijas instruments, tāpat tas ir arī sabiedrības saliedētības un drošības jautājums. Līdz ar to viņa plāno aicināt valdību piešķirt papildu līdzekļus latviešu valodas kursiem.

Kā ziņots, SIF deputātus informēja, ka īpaši liels pieprasījums pēc valodas apguves ir Latgalē, kur viss kurss tiek nokomplektēts vienas dienas laikā. Latviešu valodas apguvei pieaugušajiem šogad no SIF budžeta atvēlēti 113 830 eiro. Deputāts Hoasams Abu Meri (V) komisijas sēdē pauda neizpratni par to, ka valodas apmācībai nav atvēlēta lielāka summa. Bauere skaidroja, ka tas ir saistīts ar valsts budžeta iespējām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu