Tiešraide: Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā vērtē Valsts kancelejas paveikto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā šodien vērtē Valsts kancelejas paveikto pēc traģēdijas, kā arī iepriekšējā komisijas sēdē neizskatītos jautājumus, liecina komisijas darba kārtība.

Uz komisijas sēdi uzaicināti Valsts kancelejas komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska un Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks.

Iepriekšējā parlamentārās izmeklēšanas sēdē netika izskatīti jautājumi, kas saistās ar publisku ēku ekspluatāciju laikā, kad tiek veikti būvdarbi, un būvniecības jomas informācijas sistēmu un pakalpojumu ieviešanu elektroniskajā vidē.

Tāpat komisijas sēdē tiks runāts par Ekonomikas ministrijas veiktajām darbībām, lai aicinātu iedzīvotājus ziņot par pārkāpumiem būvniecībā, par iedzīvotāju aktivitāti šajā jomā un institūciju reakciju uz iesniegtajām iedzīvotāju sūdzībām.

Jau ziņots, ka pēc 12. Saeimas vēlēšanām izveidota parlamentārā izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu