Straujuma atturas vērtēt, cik pamanāms ir Bērziņš Ukrainas kontekstā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma atturas vērtēt, cik pamanāms starptautiskajā politikas arēnā Ukrainas notikumu kontekstā ir Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Ukrainas notikumu un prezidentūras kontekstā Straujuma jo īpaši uzteica iesaistīto ministru darbu.

«Cik pamanāms vai nepamanāms, tas nav būtiskākais,» šodien žurnālistiem sacīja Straujuma. Viņa uzskata, ka galvenais ir valsts rīcība kopumā un Latvija kā prezidējošā valsts Eiropas Savienībā saistībā ar notikumiem Ukrainā izskatoties labi.

Ministru prezidente arī atturējās izteikt viedokli, kāpēc Valsts prezidents nav piedalījies Minhenes drošības konferencē, kamēr tur piedalījusies eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Šajā gadījumā tomēr svarīgākais esot, lai valdības vadītājai būtu pieejama visa informācija, par ko konferencē ir spriests. Tāpat būtiski, ka visa iespējamā informācija tiek sniegta arī pirms Eiropadomes sanāksmēm, uzsvēra premjerministre.

Komentējot notikumu attīstību Ukrainā, Straujuma atzina, ka situācija ir ļoti saspringta. Viņa uzskata, ka citām valstīm nevajadzētu iesaistīt savu karaspēku situācijas atrisināšanā, jo tā sekas var būt neparedzamas. «Ir skaidrs, ka daudzi Eiropas valstu pārstāvji uzskata, ka ir nepieciešams miermīlīgs situācijas atrisinājums,» noteica Straujuma.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē notika Minhenes drošības konference, kurā tika pārrunāti Ukrainas un Krievijas konflikta jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu