Straujumas otrajai valdībai aprit 100 dienu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Laimdotas Straujumas («Vienotība») otrajai valdībai ceturtdien aprit 100 dienu. Straujuma preses konferencē trešdien žurnālistiem pauda, ka ministri strādā kā vienota komanda un viņa demisionēt negrasās.

«Es uzskatu, ka mani ministri strādā kā vienota komanda. Man ir prieks par katra ministra darbu,» viņa sacīja un norādīja, ka nevar īpaši izcelt kādu no valdības locekļiem vai arī teikt, ka kāds strādājis sliktāk par citiem.

Valdības vadītāja atzina, ka īpašs prieks viņai bijis par kādu ministru, kurš, jūtot, ka varētu būt sarežģījumi, ļoti ātri bija rīkojies un visu ar viņu pārrunājis. «Es redzēju ārkārtīgi lielu atbildības sajūtu,» teica valdības vadītāja.

Uz jautājumu, vai ir gatava premjeres amatā nostrādāt visu termiņu - četrus gadus, Straujuma atbildēja: «Es negrasos demisionēt neatkarīgi no tā, ko kaut kur raksta.»

Komentējot to, ka veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) vienīgajam līdz šim Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nav izsniedzis pielaidi valsts noslēpumam, premjere sacīja, ka viņa pirms valdības veidošanas no SAB saņēmusi informāciju, ka kandidātiem ar pielaides saņemšanu nevarētu būt problēmas. «Belēviča kungam bijusi ļoti aktīva uzņēmējdarbība, līdz ar to ir sarežģītāk veikt pārbaudes,» viņa piebilda.

Saeima valdību Straujumas vadībā apstiprināja pagājušā gada 5.novembrī. Ministru kabinetu veido trīs partneri - «Vienotība», Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Nacionālā apvienība (NA). «Vienotībai» ir pieci ministru portfeļi un Ministru prezidenta amats, ZZS - pieci ministru portfeļi, bet NA - trīs ministru portfeļi. Valdībā strādā septiņi ministri no Straujumas pirmās valdības.

Pagaidām pielaide valsts noslēpumam izsniegta visiem valdības locekļiem, izņemot veselības ministru Belēviču. Līdz ar to kvorums Ministru kabineta sēžu slēgtajās daļās ir nodrošināts. Belēvičs aģentūrai BNS iepriekš norādīja, ka nav saņēmis nekādu informāciju no Satversmes aizsardzības biroja. Viņš arī pauda pārliecību, ka veselības ministra darbs ikdienā neprasa pielaidi, jo viņam nav jāstrādā ar valsts noslēpumu saturošiem jautājumiem.

Pielaide valsts noslēpumam tika atteikta diviem iepriekšējās Straujumas valdības ministriem no NA - tieslietu ministrei Baibai Brokai, kura šā iemesla dēļ demisionēja, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu