Vasarā Saeimā plāno iesniegt projektu par laulības slēgšanu pie notāra

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Likumprojektu par laulības slēgšanu pie notāra Saeimā plānots iesniegt vasarā, ziņo Tieslietu ministrijā (TM).

«Cilvēki dažādi precas, tādi, kam ir bērni no iepriekšējas laulības, mūža otrajā pusē, un ne vienmēr viņiem vajag to publiski un ārišķīgi izrādīt. Daudzi to dara paaugstināta diskrētuma apstākļos un ikvienam ir tiesības uz savas privātās dzīves neaizskaramību,» nepieciešamību pamatoja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Rasnačs ceturtdien preses konferencē, atskatoties uz valdības 100 dienām un turpmākajām prioritātēm, atzina, ka galvenie laulību reģistrētāji joprojām paliks dzimtsarakstu nodaļas.

«Dzimtsarakstu nodaļas ir, bija un būs galvenās laulību reģistrētājas. Garīdznieki var reģistrēt, dzimtsarakstu nodaļu darbinieki var reģistrēt kaut vai mežā, uz ezera, uz plosta vienalga kur. Trīs izvēles iespējas ir, mēs piedāvājam ceturto -arī pie notāra,» teica tieslietu ministrs.

Noslēgt laulību pie notāra nebūšot tik vienkārši kā izklausās un arī būs noteikts pārbaudes laiks.

«Tas nenozīmē, ka atnāks Jānis ar Anniņu un vienā dienāizšķirsies, tad nākamā dienā atnāks Jānis ar Ilzīti un apprecēsies, nē, tas tā nebūs. Pie notāra arī būs pārbaudes laiks. Būs diezgan nopietns civiltiesiskās izglītošanas darbs,» norādīja Rasnačs.

Jau ziņots, ka ceturtdien aprit Laimdotas Straujumas («Vienotība») otrās valdības 100 dienas. Valdību veido trīs Saeimāpārstāvētie politiskie spēki - «Vienotība», Nacionālā apvienība, kāarī Zaļo un zemnieku savienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu