«Expo» lietā ierosināta disciplinārlieta pret sešām EM amatpersonām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas dalības «Expo Milano 2015» projekta organizēšanā pieļauti būtiski pārkāpumi, secināts Ekonomikas ministrijā (EM) sāktajā dienesta pārbaudē. Pārbaudes rezultātā ierosināta disciplinārlieta pret sešām EM amatpersonām, trīs no tām - departamentu direktores - atstādinātas no amata.

Dienesta pārbaudes komisija konstatējusi, ka projektam par Latvijas dalību starptautiskajā izstādē «Expo Milano 2015» nav nodrošināta atbilstoša un efektīva vadība un nav pietiekami vērtēti Latvijas dalības izstādē «Expo Milano 2015» iespējamie organizācijas modeļi un to riski, kā arī ir konstatēti būtiski trūkumi projektam piešķirtā finansējuma izlietojuma kontrolē.

Komisija konstatējusi arī citus pārkāpumus, tostarp termiņu neievērošanu projekta sākuma fāzē, neatbilstoši veiktus iepirkumus, noslēgtus nekvalitatīvus līgumus un neatbilstošu to izpildes uzraudzību, paziņojumā medijiem informē EM.

Iepriekšminētās darbības nav ļāvušas projektu īstenot sākotnēji paredzēto budžeta izmaksu apjomā, termiņos un kvalitātē, secinājusi komisija.

Balstoties uz komisijas ieteikumiem un pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā noteikto par amata pienākumu nepamatotu nepildīšanu, novēlotu, nolaidīgu un nekvalitatīvu pildīšanu, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir pieņēmusi lēmumu par disciplinārlietu ierosināšanu pret sešām EM amatpersonām, tai skaitā uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata pienākumu pildīšanas tiek atstādinātas trīs EM amatpersonas.

EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena pastāstīja, ka

atstādinātās amatpersonas ir EM departamentu direktores:

Stratēģiskās plānošanas un resursu vadības departamenta direktore Velta Feodorova, Juridiskā departamenta direktore Māra Līduma un Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre.

Disciplinārlieta ierosināta arī pret Juridiskā departamenta Tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāju Lauru Angi, Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktora vietnieku Kristapu Somu un Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamentā strādājošo Robertu Stafecki.

Stafeckis, kurš bija «Expo Milano 2015» projekta vadītājs, jau gandrīz pirms mēneša ir uzrakstījis atlūgumu, līdz ar to disciplinārlietu pret viņu īsti nevarēs sākt, ņemot vērā viņa darba attiecību izbeigšanu ar EM, Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» informēja ekonomikas ministres biroja vadītājs Gatis Ābele.

Urpena atturējās prognozēt, cik ilgi varētu ritēt disciplinārlietas izmeklēšana.

Dienesta pārbaudes komisijas

detalizēts ziņojums tiks nosūtīts izvērtēšanai tiesībsargājošajām iestādēm.

Dienesta pārbaude EM tika sākta, lai noskaidrotu un izvērtētu faktus par izstādes «Expo Milano 2015» organizāciju un tās rezultātā notikušo būvniecības un citu izmaksu sadārdzinājumu, salīdzinot ar sākotnēji paredzēto budžeta izmaksu apjomu, kā arī noskaidrotu šī projekta neveiksmīgās īstenošanas cēloņus.

Jau ziņots, ka Latvija šogad nepiedalīsies starptautiskajā izstādē «World Expo 2015», kas norisināsies Itālijas pilsētā Milānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu