Arodbiedrības aicina «griezt» tēriņus valsts pārvaldes jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts pārvalde ir tā joma, kurā valsts varētu meklēt papildu naudu saviem izdevumiem, šorīt raidījumā «900 sekundes» sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Viņš uzskata, ka ir nepieciešams pārskatīt valsts pārvaldes tēriņus, iespējams, pat samazināt ministriju skaitu, dažas no tām apvienojot. Krīgers norādīja, ka ierēdņu skaits pēdējos gados nav būtiski samazinājies, savukārt atalgojums ir audzis straujāk nekā privātajā sektorā, par ko uztraucas darba devēji, jo nespēj «turēt līdzi».

Krīgers arī minēja, ka «ir jāsaprot, kas mēs esam - nabadzīgākā valsts Eiropā [..], vai līderi, kuri var atļauties bezgala daudz». Viņš aktualizēja pēdējās nedēļās daudz pārrunāto jautājumu par operas «Valentīna» viesizrādi Berlīnē, kas valstij izmaksās 405 919 eiro, uzsverot, ka tā nav maza nauda. Tikmēr sabiedrība ir «gaidu procesā», teica Krīgers. Gaida gan skolotāji, gan ārsti, gan policisti un citi.

Nozaru arodbiedrībās turpinās diskusijas par dažādām iespējamām protesta formām, tomēr arodbiedrības ir mazliet pieklusušas, ņemot vērā Latvijas prezidentūru un tai pievērsto pasaules uzmanību, cerot uz pozitīvu signālu no valsts puses, piebilda LBAS vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu