Diviem Saeimas deputātiem, iespējams, alkohola lietošanas dēļ liegta pielaide valsts noslēpumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S) pieļauj, ka diviem Saeimas deputātiem liegta pielaide valsts noslēpumam, jo viņi, būdami alkohola reibumā, iekļuvuši kādos starpgadījumos.

Valsts drošības iestādes parasti norāda, ka konkrētajiem deputātiem ir zināms, kāpēc viņiem atteikta pielaide, skaidro Orlovs. Viņš min, ka pielaide parlamentārietim varētu tikt atteikta arī tad, ja viņš alkohola reibumā pazaudējis svarīgus dokumentus.

Politiķis gan atturas nosaukt konkrētus deputātu uzvārdus, jo tas būtu jāpierāda, savukārt

Orlovs attiecīgos secinājumus izdarījis no medijos pieejamās informācijas.

Komisijas priekšsēdētājs kā piemēru tam, ka nevar atklāt šāda veida informāciju, minēja gadījumu ar ziņām par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) netradicionālo seksuālo orientāciju. Par to esot bijis zināms jau iepriekš, taču neviens to nav varējis publiski paust, jo tad šo ziņu paudējam būtu jāpaskaidro, kā viņš to zina.

No 12.Saeimas sasaukuma publiski ar alkohola lietošanu negatīvā nozīmē «izcēlušies» trīs deputāti. Parlamentārietis Artuss Kaimiņš (LRA) kunga dūšā ālējās Vecrīgā, deputāts Veiko Spolītis vēl pirms deputāta mandāta apstiprināšanas tika pieķerts, vadot automašīnu alkohola reibumā, savukārt par deputātu Andri Vilku (VL-TB/LNNK) izskanēja pārmetumi, ka viņš esot sarīkojis nekārtības medicīniskās palīdzības automašīnā, kā arī slimnīcā. Vilks šos pārmetumus noliedza, taču bija vienīgais no minētās trijotnes, kurš pēc izskanējušās informācijas nolika mandātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu