Žurnālists Pēteris Greste apmeklējis Latvijas vēstniecību Londonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pēc vēstnieka Andra Teikmaņa ielūguma Latvijas vēstniecību Apvienotajā Karalistē apmeklēja žurnālists Pēteris Greste, nformēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses un informācijas nodaļa.

Tikšanās laikā vēstnieks nodevis Grestem ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) ielūgumu piedalīties UNESCO Pasaules preses brīvības dienas pasākumos Rīgā, kā arī informēja Gresti, ka Latvijas Žurnālistu asociācija izvirzījusi viņa kandidatūru šā gada UNESCO Pasaules preses brīvības balvai.

Tikšanās laikā Teikmanis un Greste pārrunāja žurnālista piedzīvoto apcietinājumā Ēģiptē un atbrīvošanu. Greste augstu novērtējis Austrālijas un Latvijas amatpersonu un diplomātu ieguldīto darbu viņa atbrīvošanā no ieslodzījuma.

Pēc sarunas Greste piedalījās vēstniecības rīkotajā pasākumā par mediju brīvību un žurnālistu neatkarību starptautiskajā vidē. Pasākumu apmeklēja Apvienotās Karalistes parlamenta un Ārlietu ministrijas pārstāvji, ārvalstu vēstnieki un diplomātiskā korpusa pārstāvji, kā arī britu un latviešu mediji.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs ielūdzis Kataras telekanāla «Al Jazeera» žurnālistu Gresti piedalīties UNESCO Pasaules preses brīvības dienas pasākumos, kas notiks Rīgā no 2.maija līdz 4.maijam, aģentūrai LETA pastāstīja ĀM preses sekretārs Ivars Lasis.

Lasis skaidroja, ka Pasaules preses brīvības dienas konferencē Greste aicināts iepazīstināt ar savu pieredzi, strādājot pasaules «karstajos punktos». Paredzēts, ka tuvākajā laikā ielūguma oriģinālu Grestem personīgi nodos Latvijas nerezidējošais vēstnieks Austrālijā Andris Teikmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu