Latvija asi nosoda Ņemcova noslepkavošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija asi nosoda Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova noslepkavošanu un izsaka visdziļāko līdzjūtību Ņemcova ģimenei un tuviniekiem, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses un informācijas nodaļā.

ĀM aicina Krievijas varas un tiesībsargājošās iestādes nekavējoties veikt ātru un objektīvu šīs ciniskās un brutālās slepkavības izmeklēšanu un vainīgo sodīšanu.

«Ar Borisa Ņemcova slepkavību Krievija ir zaudējusi spilgtu politiķi, kurš cīnījās par plaukstošu un demokrātisku Krieviju. Šī slepkavība ir uztraucoša tendence Krievijas iekšpolitikā un norāda uz Krievijā valdošo neiecietību pret citādi domājošiem,» uzsver ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Slepkavība: Versijas / Владимир Милов

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā.

Izmeklētājiem izdevies noskaidrot Ņemcova pēdējo maršrutu, paziņoja avots Maskavas tiesībsargājošās iestādes.

«Ņemcova maršruts ir noskaidrots. Viņš un viņa pavadone pavakariņoja vienā no Galvenā universālveikala restorāniem un pēc tam devās pastaigāties. Acīmredzot viņiem sekoja no Galvenā universālveikala, viens no līdzdalībniekiem ziņoja slepkavām, kur dodas Ņemcovs,» sacīja avots.

«Politiķis ar meiteni pāri Sarkanajam laukumam devās uz Vasiļeva nogāzi, pēc tam uzgāja uz Lielā Moskvoreckas tilta un devās Bolotnaja laukuma virzienā. Pēc 200 metriem viņiem līdzās piebrauca automašīna, no kurienes uz Ņemcovu tika šauts tiešā tēmējumā, pēc kā mašīna uzreiz aizbēgusi. Meitene nav cietusi,» sacīja avots.

Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Kā pastāstīja Ņemcova līdzbiedrs Mihails Kasjanovs, viņam nav nekādu versiju par notikušo. «Es esmu šokā, par kaut kādiem draudiem vai sekošanu Ņemcovs man nebija teicis,» sacīja Kasjanovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu