Mūrniece: Borisa Ņemcova darbs tiks turpināts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Maskavā noslepkavotā opozicionāra Borisa Ņemcova mērķis bija demokrātiskāka, tiesiskāka un cilvēcīgāka vara un tiesības visiem Krievijas iedzīvotājiem, uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK)

Politiķa slepkavība Maskavas centrā ir mēģinājums iebiedēt tos, kuri cīnās par savām cilvēktiesībām un savas valsts nākotni un protestē pret karadarbību Ukrainā.

«Lai arī Borisa Ņemcova balss tika varmācīgi apklusināta, tā ir pamodinājusi daudzus, un viņa iesāktajam darbam ir turpinātāji,» uzsver Mūrniece.

Viņa izsaka līdzjūtību Ņemcova tuviniekiem.

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu