Pieminot Ņemcovu, pie Krievijas vēstniecības Rīgā noliek ziedus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pieminot noslepkavoto Krievijas opozicionāru Borisu Ņemcovu, pie Krievijas vēstniecības Rīgā tiek nolikti ziedi, novēroja aģentūra LETA. Dienas pirmajā pusē pie vēstniecības žoga novietoti ziedi Ukrainas karoga krāsās.

Pusdienlaikā pie vēstniecības nolikt ziedus ieradās vēl kāds vīrietis ar sievieti. Viņi pastāstīja, ka šādi pauž savu nostāju par Krievijā notiekošo un Ņemcova slepkavību. Pāris pie nožogojuma novietoja sarkanas un baltas rozes un devās projām.

Kā pastāstīja policijas darbinieki, normatīvie akti neatļauj mītiņu rīkošanu tuvāk par metru no vēstniecības, tādēļ ziedu novietošana pie nožogojuma nav atļauta.

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu