Politologs: Ņemcova slepkavība liecina par Krievijā valdošās varas nedrošību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Borisa Ņemcova slepkavība varētu būt cieši saistīta ar valdošo varu Krievijā un liecina par valdošās varas nedrošību un režīma nestabilitāti, uzskata politologs Kārlis Daukšts. Vienlaikus viņš norāda, ka ir grūti spriest par iemesliem un slepkavības veicējiem - pašlaik jau izskanējušas ļoti daudzas versijas, liela daļa - naida eskalācijas rezultātā.

Daukšts skaidro, ka šī slepkavība uz valdošo režīmu Krievijā var radīt divējādu ietekmi. Valdošā vara var pievērsties rūpīgai tās izmeklēšanai, meklējot vainīgo, un šādi it kā iestājoties pret vardarbību. Tāpat šī slepkavība varot rezultēties atbalsta pieplūdumā opozīcijai - cilvēku līdzjūtības un nekaunīgas slepkavības nosodīšanas rezultātā. Šāda konsolidācija varētu būt nepatīkama valdošajam režīmam, norāda Daukšts.

Politologs arī sacīja, ka, lai gan Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam valstī pašlaik ir augsts reitings, šī slepkavība liecina par valdošā režīma nedrošību un nestabilitāti.

Daukšts arī izteica šaubas, ka slepkavība tiks izmeklēta.

«Slepkavas vai pasūtītāji netiks viegli atrasti. Tā varētu arī palikt par vienu no noslēpumainajām slepkavībām».

Slepkavība: Versijas /Владимир Милов

Буковский: Никто, кроме путинского режима, не способен на расстрел рядом с Кремлем

Kā ziņots, Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis.

Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu