Latvija saņems astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados ražotas bruņumašīnas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija saņems galvenokārt astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados ražotas bruņumašīnas, intervijā aģentūrai BNS sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Viņš arī pieļāva, ka atsevišķas bruņumašīnas, kas tiks piegādātas Latvijai, ir ražotas vēl septiņdesmitajos gados.

«Tagad tās būs aprīkotas ar moderniem kaujas atbalsta ieročiem, modernu novērošanas sistēmu, nakts redzamību, komandvadības sistēmu un tā tālāk.

Tās nodrošinās, ka mūsu karavīri kaujas apstākļos var pārvietoties pasargāti no lodēm.

Tās savu funkciju veic un ir manevrēt spējīgas tieši Latvijas klimatiskajos un ģeogrāfiskajos apstākļos. Mums nevajag pirkt «Abrams» tankus, jo tie ir smagi un noslīks pirmajā slīkšņā,» sacīja Vējonis.

Ministrs arī norādīja, ka iznīcinātāji «F16», kuri «lidinās mūsu gaisa telpā», ir ar 60-70. gadu korpusiem, bet vienlaikus ir aprīkoti ar vismodernāko aparatūru, kāda ir pieejama pašreizējā brīdī.

Latvijai ir noslēgts līgums par 123 bruņumašīnu piegādi. Atbilstoši līguma nosacījumiem šogad tiks saņemtas pirmās bruņumašīnas, bet nākamajā un aiznākamajā gadā būs lielākais daudzums šīs tehnikas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu