DP: Ap 100 organizāciju Latvijā realizē Krievijas tautiešu politiku un saņem Kremļa naudu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā ir gandrīz 100 organizācijas, kas realizē Krievijas tautiešu politiku un saņem naudu no Krievijas valsts budžeta, tostarp arī tā dēvētie «antifašisti», atzīst Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets. Atbalsts un nauda dota grāmatām, dažādām akcijām.

«Ja mēs runājam par antifašistu organizācijām šeit Latvijā, tad, protams, manā vērtējumā ar patiesu fašisma atdzimšanas apkarošanu viņiem ir samērā mazs sakars. Šīs organizācijas pamatā šeit nodarbojas ar Krievijas ģeopolitisko interešu realizēšanu. Arī viņu aktivitātes lielā mērā tiek finansētas no Krievijas Federācijas budžeta līdzekļiem,» TV3 raidījumam «Nekā personīga» atzīst Mežviets. Pēc viņa domām, tas nozīmē, ka

šīs organizācijas šeit strādā Krievijas interesēs,

un tam esot arī pierādījumi.

«Es domāju, ka publiskā telpā mēs varam redzēt, kā šīs aktivitātes lieliski saskaņojas ar Krievijas paustajiem vēstījumiem par to, ka Latvijā atdzimst fašisms, Latvija vēlas pārrakstīt 2. pasaules kara vēsturi, kā šo organizāciju aktīvisti provokatīvi piedalās dažādos publiskos pasākumos, par kuriem vienmēr īpaši pastiprināta ir tieši Krievijas mediju interese, lai atkal nostiprinātu šo tēzi, ka Latvijā atdzimst fašisms. Kā šīs organizācijas organizē dažādu veidu tendenciozus pētījumus, kuros tiek nomelnota mūsu valsts.

Es domāju, ka šie pierādījumi ir diezgan skaidri katram Latvijas iedzīvotājam,»

pauž Mežviets.

Organizācijas finansējumu savām aktivitātēm saņem no dažādiem avotiem, tajā skaitā arī no Krievijas Federācijas budžeta līdzekļiem.

Drošības policijas priekšnieks intervijā arī aicināja likumos noteikt stingrākas normas, lai šādas Latvijai nedraudzīgas biedrības būtu spiestas precīzi atskaitīties par naudas izcelsmi. Šobrīd naudas plūsmas nav pārskatāmas. Pēc Drošības policijas aplēsēm ir gandrīz simts organizācijas, kas Latvijā realizē Krievijas tautiešu politiku un kuru dalībnieki periodiski saņem finansējumu no Krievijas. Mežviets piekrīt, ka iepriekš biedrībām ir pievērsta pārāk maza uzmanība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu