Kozlovskis: 16.martā sagaidāma izteiktāka informatīvā propaganda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, šogad saistībā ar 16.marta pasākumiem varētu būt sagaidāma izteiktāka informatīvā propaganda nekā citos gados, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš atgādināja, ka jau iepriekšējos gados nereti izskanējuši apgalvojumi, ka Latvija ir valsts, kurā reizi gadā «atdzimst fašisms» un tamlīdzīgi. «Tas, ko es gribētu nodrošināt, ir, lai šie pasākumi beigtos ar verbālo konfrontāciju, nevis pāraugtu vardarbībā,» sacīja Kozlovskis.

Ministrs informēja, ka šogad 16.martā netiek plānoti stingrāki drošības pasākumi nekā pērn, taču situācija vēl tiek monitorēta, un drošības pasākumu plāns tiks apstiprināts vien dažas dienas pirms 16.marta. Pagaidām neesot signālu, ka verbālās konfrontācija varētu pāraugt fiziskos konfliktos, bet šādu iespējamību nekad nedrīkst izslēgt, piebilda Kozlovskis.

Līdz šim saņemti pieteikumi no četrām organizācijām, kas 16.martā vēlas rīkot publiskus pasākumus, pastāstīja iekšlietu ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu