Notāru dienās varēs saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Notāru dienu ietvaros iedzīvotāji visā Latvijā varēs saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas, informēja Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektore Vija Piziča. Šāda akcija tiek rīkota Notāru dienu ietvaros, kas šogad notiek jau desmito reizi. Tās norisināsies 4. un 5.martā.

Plānots, ka bezmaksas konsultācijas būs iespējams saņemt 111 notāru birojos 29 Latvijas pilsētās, turklāt pirmo reizi notāri iedzīvotājus konsultēs arī īpaši izveidotā Notāru dienu birojā Rīgā, tirdzniecības parkā «Alfa».

Piziča norādīja, ka nepilnīga darījuma līguma satura izpratne un zināšanu trūkums par tā radītajām juridiskajām sekām visbiežāk ir galvenais iemesls, kāpēc Latvijas iedzīvotāji joprojām nekustamo īpašumu darījumos lielākoties izvēlas slēgt privātos līgumus - kā liecina statistika, patlaban notariāla akta formā tiek veikti vien 10% visu nekustamo īpašumu darījumu.

"Latvijas iedzīvotāju vidū nepelnītu popularitāti iemantojuši privātie līgumi. Pirmajā mirklī varētu domāt, ka tā ir visērtākā un izdevīgākā forma darījuma apliecināšanai, tomēr privātā līguma radītā juridiskās drošības sajūta ir tikai šķietama. Izvēloties privāto līgumu, iesaistītajām pusēm savstarpēji jāpaļaujas gan uz darījuma partnera nolūku, gan sniegtās informācijas patiesumu. Līdz ar to situācijas, kad pārdevējs nesaņem pilnu summu, jo pirkuma līgumā norādītā cena ir zemāka par faktisko vai pircējs nav informēts, piemēram, par jaunajā mājoklī deklarētiem svešiniekiem vai komunālo maksājumu parādiem, nav retums ,» tā Piziča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu