Zolitūdes traģēdijas lietā pagaidām neplāno atzīt vēl kādu personu par aizdomās turamo

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zolitūdes traģēdijas lietā izmeklētāji patlaban neplāno atzīt vēl kādu personu par aizdomās turamo, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Viņš paskaidroja, ka tas attiecas arī uz juridiskajām personām. «Pašlaik mēs esam nonākuši līdz tam mirklim, kad mēs aktīvi sākam strādāt pie procesuālo dokumentu noformēšanas, lai nodotu lietu kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrā,» teica Grišins. Lietas nodošana kriminālvajāšanas uzsākšanai varētu notikt marta otrajā pusē.

Izmeklēšanas gaitā pārbaudītas visas projekta būvniecības stadijas, informēja Grišins. «Visās tajās stadijās - gan būvniecības procesā, gan uzraudzības jautājumos ir virkne pārkāpumu, pat noziedzīgas bezatbildības. [Aizdomās turamās] personas ieņem diezgan ievērojamu lomu visos šajos procesos,» teica VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā aizdomās turēto personu statusu piemērojuši vēl četrām personām - trim Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem par noziedzīgu bezdarbību un vienai iesaistītā uzņēmuma darbiniecei par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turēto personu statuss piemērots kādreizējam Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja vietniekam Jānim Balodim, kurš šajā institūcijā vairs nestrādā, kā arī Rīgas pilsētas būvvaldes galvenajai inženierei Aijai Meļņikovai.

Savukārt Zolitūdes traģēdijas lietā juridiskajai personai «Maxima Latvija» noteikts daļējs mantas arests. «Maxima» pārstāvis Jānis Beseris aģentūrai BNS norādīja - lai gan joprojām nav saņemts policijas lēmums, tomēr, pārbaudot zemesgrāmatā pieejamo informāciju, konstatēts, ka Valsts policija ir pieņēmusi lēmumu, ar kuru ir tikusi ierobežota rīcības brīvība ar uzņēmuma nekustamajiem īpašumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu