«SEB banka» studentiem piešķīrusi 2304 kredītus par € 12 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pagājušajā gadā «SEB banka» studentiem piešķīrusi 2304 kredītus par kopumā 11,81 miljonu eiro. No tiem 16,8% bija studiju kredīti, kas paredzēti studiju maksas segšanai, bet 83,2% - studējošā kredīti ikdienas tēriņiem. Vidējā kredīta summa pērn veidoja 5078 eiro, kas ir par 2,3% vairāk nekā 2013.gadā, informē banka.

«SEB banka» iepriekšējos gados izsniegusi jau 18 470 studiju un 6834 studējošo kredītus ar valsts galvojumu.

Jau ziņots, ka «SEB banka» atzīta par uzvarētāju Finanšu ministrijas rīkotajā izsolē par tiesībām 2015.gadā izsniegt studiju un studējošā kredītus ar valsts vārdā sniegto galvojumu. Kopējais finansēšanas apjoms, ko «SEB banka» šogad piešķirs kā studiju vai studējošā kredītus, ir 35,96 miljoni eiro. Savukārt procentu likme noteikta 2,5% apmērā, un tā ir izdevīgāka nekā iepriekšējā gadā.

«SEB bankas» valdes locekle Ieva Tetere paziņojumā medijiem informē, ka viens no šķēršļiem, lai pēc iespējas vairāk studenti varētu izmantot valsts galvotā kredīta priekšrocības, ir sarežģītais birokrātiskais process. To nepieciešams pilnveidot, tādēļ «SEB banka» turpinās darbu ar partneriem - Finanšu ministriju, Valsts kasi, Izglītības un zinātnes ministriju, lai saīsinātu laiku, kas nepieciešams lēmumu pieņemšanai un aizdevuma izsniegšanai.

Līdz ar uzvaru Finanšu ministrijas rīkotajā izsolē tiek sākta līguma parakstīšana starp «SEB banku» un Latvijas valsti. Tiklīdz līguma parakstīšanas process būs noslēdzies, tā studējošie jaunieši varēs pieteikties jebkurā «SEB bankas» filiālē studējošā kredītam, kas paredzēts ikdienas tēriņu segšanai, un studiju kredītam, kas sniedz iespēju studentiem saņemt finansējumu studijām, kas sāktas 2015.gada pavasara semestrī. Informācija par pieteikšanās sākumu tiks publicēta «SEB bankas» mājaslapā.

Lai saņemtu valsts galvotos studiju un studējošā kredītus, studentam sākumā jāvēršas savā augstskolā, kur tiek izvērtēts pieteikums. Pēc pozitīvas atbildes saņemšanas kopā ar galvotāju jānāk uz jebkuru «SEB bankas» filiāli, līdzi ņemot pasi. Detalizēta informācija par pieteikšanās kārtību lasāma «SEB bankas» mājaslapā.

Līgumu par kredītu ar valsts vārdā sniegto galvojumu par pavasara semestra mācību maksas segšanu filiālēs var noslēgt līdz šī gada 31.maijam, bet rudens semestra mācību maksas segšanai kredīta līgums būs jānoslēdz līdz šī gada 1.decembrim.

Kā ziņots, arī pērn un aizpērn izsolē par tiesībām izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu uzvarēja vienīgais izsoles dalībnieks - «SEB banka».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu