Piedzimuši šogad pirmie trīnīši - viens zēns un divas meitenes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā 18.februārī pasaulē nākuši šogad Latvijā pirmie trīnīši - viens zēns un divas meitenes.

Valdība šodien atbalstīja vienreizēja sociālā pabalsta piešķiršanu 8538 eiro apmērā bērniņu mammai Ilonai Lipičai ģimenes materiālā stāvokļa uzlabošanai saistībā ar trīs bērniņu piedzimšanu.

Lemjot par pabalsta piešķiršanu, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzteica labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS), norādot, ka kopš viņš ir stājies amatā, šajā ziņā ir vērojams progress.

Pabalstu ģimenei izmaksās no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Ietekme uz valsts budžetu gan būs lielāka, jo ģimene saņems pabalstu pēc nodokļu nomaksas. Budžetam pabalsts izmaksās 11 089 eiro.

LM norāda, ka vienreizējais sociālais pabalsts paredzēts ģimeņu, kurās piedzimuši trīnīši, materiālai atbalstīšanai, ņemot vērā to, ka, ģimenē vienlaicīgi piedzimstot trim bērniem, rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi.

2013.gadā vienreizējais sociālais pabalsts saistībā ar trīnīšu piedzimšanu tika izmaksāts vienai ģimenei, bet 2014.gadā - piecām ģimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu