Tiesu varas kapacitātes stiprināšanai tērēs € 12 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiesu varas un tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku kapacitātes stiprināšanai un kompetenču attīstīšanai tērēs 11,75 miljonus eiro, paredz otrdien valdībā apstiprinātais plāna projekts no 2015. līdz 2020.gadam, ko sagatavojusi Tieslietu ministrija.

Problēmu risināšanai un uzdevumu ieviešanai plānots piesaistīt Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļus. Kopējais tiesu varas un tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku kapacitātes celšanai pieejamais paredzamais finansējums ir 11 759 617 eiro, no kuriem 85% jeb 9 995 674 eiro veido ESF finansējums, bet 15% jeb 1 763 943 eiro ir nacionālais publiskais finansējums.

Plāns izstrādāts, lai īstenotu cilvēkresursu kapacitātes stiprināšanu tiesu varā, tādejādi nodrošinot ātrāku, kvalitatīvāku lietu izskatīšanu komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai.

Papildus ESF valsts budžeta līdzfinansējumam paredzēts saglabāt ikgadējo valsts budžeta finansējumu, ar kuru līdz šim ir tikušas nodrošinātas apmācības. Finansējums tiks izmantots, lai iespēju robežās nodrošinātu ieviesto apmācību programmu ilgtspēju arī pēc ESF plānošanas termiņa beigām, piemēram, izstrādājot atbilstošas sistēmas apmācību programmām elektroniskā vidē, kā arī veicot citus pasākumus. Tāpat apmācību tēmām un pētījumiem tiks izstrādāti projekti un piesaistīti līdzekļi no Eiropas Komisijas.

Ar ESF finansējumu plānots risināt problēmas, radot pamatu ilgtspējīgam tiesu varas un tiesībaizsardzības iestāžu kapacitātes celšanai. Savukārt ar nacionālo publisko finansējumu un ikgadējo valsts budžeta apmācību finansējumu paredzēts nodrošināt ieviesto aktivitāšu ilgtspēju arī pēc ESF plānošanas termiņa beigām, tādējādi uzturot un uzlabojot apmācību sistēmu.

TM norāda, ka «tiesiska valsts, kurā pastāv kompetenta tiesu vara, spēj piesaistīt ilgtspējīgas investīcijas, kas cita starpā veicina arī tautsaimniecības izaugsmi. Ņemot vērā pašreizējo sabiedrisko un saimniecisko attiecību intensitāti, pieaug arī nepieciešamība pēc zināšanu paplašināšanas. Stiprinot tiesu varas un tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku profesionālo kvalifikāciju, tiks veicināta stipra, kompetenta un neatkarīga tiesu vara un tiesībaizsardzības iestādes, kas ir tiesiskas valsts stūrakmens».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu