«Zaķiem.lv»: Mūsu mērķis nav apzagt valsti vai apdraudēt kontrolierus, vēlamies miermīlīgi protestēt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Aplikācijas «Zaķiem.lv» veidotāju mērķis nav izsekot vai apdraudēt kontrolierus, bojāt SIA «Rīgas satiksmes» (RS) reputāciju vai apzagt valsti, kā to apgalvo uzņēmums, uzsver aplikācijas izstrādātāji.

«Zaķiem.lv» pārstāvji uzskata, ka RS neveiksmīgi mēģina izplatīt informāciju, kas ir pretstatā aplikācijas veidotāju publiski paustajam. To aplikācijas izstrādātāji secinājuši 2.martā pēc paskaidrojumu sniegšanas Valsts policijai (VP) saistībā ar RS iesniegumu.

«RS uzskata, ka aplikācija apdraud kontrolieru veselību un drošību, taču pati RS izplata veidus un iespējas, kā ar aplikāciju var pārkāpt likumus un apdraudēt viņu pašu personālu,» pauž aktīvisti, uzsverot, ka «Zaķiem.lv» tādas iespējas nepiedāvā un neatbalsta aplikācijas izmantošanu šādām darbībām.

«Zaķiem.lv» vienīgais mērķis ir protestēt pret biļešu cenu paaugstināšanu,

norāda aktīvisti. «Aplikācijas veidotājus neinteresē izsekot vai apdraudēt kontrolierus, bojāt RS reputāciju vai apzagt valsti, kā to apgalvo RS. Arī mājaslapā «www.zaķiem.lv» un tās sadaļās norādām cilvēkiem būt laipniem un cienīt, un neaizskart RS kontrolierus, kā arī policijas pārstāvjus. Mēs vēlamies tikai vienu - miermīlīgi protestēt pret cenu paaugstināšanos,» tā savu nostāju raksturo aplikācijas izstrādātāji.

Tikmēr RS pārstāvis Viktors Zaķis sacīja, ka uzņēmums VP vērsās ar iesniegumu, norādot uz lietām, kas, kā uzskata RS pārstāvji, ar aplikācijas palīdzību rosina pārkāpt likumu. «Mēs esam pauduši savu viedokli, VP jāizvērtē, kas šajā situācijā neatbilst likuma normām,» skaidroja Zaķis.

Viņš arī norādīja uz kopējo «saspīlēto atmosfēru», kas atsevišķās situācijās tik tiešām apdraudējusi kontrolieru veselību un drošību.

Piemēram, svētdien uz diviem kontrolieriem šauts ar gāzes pistoli.

«Nekādā ziņā nevēlos vainot konkrēto aplikāciju, tomēr pašreizējā situācija kopumā kultivē arī šādas nepatīkamas darbības, nevis liecina par savstarpēju sadarbību,» skaidroja RS preses sekretārs.

Kā ziņots, 6.februārī RS pārstāvji vērsās VP pret aplikācijas izstrādātājiem, skaidrojot, ka šie cilvēki «paši rīkojas nelikumīgi un tāpat aicina rīkoties arī citus». Pagājušajā nedēļā apturēta arī minētās aplikācijas pieejamība «AppStore», tomēr nav zināms uz kāda pamata - «Apple» nav vērsušies ne RS, ne VP.

Kā ziņots, līdz ar biļešu cenu celšanos Rīgas sabiedriskajā transportā SIA «Sironize» nācis klajā ar mobilo ierīču aplikāciju «Zaķiem.lv», kas paredzēta, «lai aplūkotu un dalītos ar kontroles atrašanās vietām - mūc pats un palīdzi aizmukt citiem!» - tā aplikācijas mērķi skaidro paši autori.

Aplikācijas darbības princips līdzinās populārās navigācijas aplikācijas «Waze» darbībai. Katrs aplikācijas lietotājs var dalīties ar citiem lietotājiem ar informāciju par sabiedriskā transporta kontroles atrašanās vietām. Aplikācija pieļauj dalīšanos ar informāciju trīs kategorijās - «vienkārša biļešu pārbaude», «kontrolieri kopā ar policistiem» un «reids, kad visi transportlīdzekļi tiek apturēti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu